11 Απρ 2014

Συνεργασία Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών Μεσσηνίας

Στις 31 Μαρτίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του αγροτικού συνεταιρισμού Μεσσηνίας (Ένωση) στη Θουρία η δεύτερη συνάντηση των αγροτικών συνεταιρισμών Μεσσηνίας με σκοπό την διαβούλευση για τη δημιουργία ενός φορέα εκπροσώπησης των Μεσσηνιακών Αγροτικών Συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών. Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι συνεταιρισμών συμφώνησαν ομόφωνα στην αναγκαιότητα σύστασης του φορέα, εφόσον διαπιστώθηκε από πολλές πλευρές ότι η συνεργασία είναι επιτακτική ανάγκη πλέον τόσο για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων δυσκολιών, όσο και για την εκμετάλλευση αλλά και τη δημιουργία ευκαιριών. Στη συνέχεια εξέλεξαν προσωρινή διοίκηση η οποία ανέλαβε τον περεταίρω συντονισμό των ενεργειών προκειμένου έως τις 15 Μαΐου οι διαδικασίες σύστασης του φορέα να έχουν ολοκληρωθεί. Οι συνεταιρισμοί που συμμετείχαν στις δυο διαβουλεύσεις είναι: Μεσσηνίας (Ένωση), Νηλέας, Κορυφασίου, Γλυφάδας, Καλαμάτας, Πεταλιδίου, Μουζακίου, Δάρα, Δωρίου, Βασιλιτσίου, Φαλάνθης, και Χαροκοπιού. Στην προσωρινή διοίκηση συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των Α/Σ:
Ζωντανός Γιάννης (Α/Σ Μεσσηνίας)
Κόκκινος Γιώργος (Α/Σ Νηλέας)
Σύρνος Λάζαρος (Α/Σ Κορυφασίου)
Κατσάς Θανάσης (Α/Σ Γλυφάδας)
Αντωνόπουλος Μιχάλης (Α/Σ Καλαμάτας)
Η προσωρινή διοίκηση αφού συνεδρίασε στο Κορυφάσιο την Τετάρτη, 9 Απριλίου, αποφάσισε:
  • Να απευθύνει έγγραφη πρόσκληση σε όλους τους Μεσσηνιακούς συνεταιρισμούς και στις ομάδες παραγωγών να συμμετέχουν στον υπό σύσταση φορέα
  • Να προσφέρει ενημέρωση σχετικά με τους σκοπούς και τους στόχους του φορέα στα ΔΣ και στις γενικές συνελεύσεις των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
  • Να δρομολογήσει την καταστατική συνέλευση του φορέα και να κάνει όλες τις ενέργειες νομιμοποίησής του έως τις 15 Μαΐου 2014


Παράλληλα αποφασίστηκε η επεξεργασία θέσεων και προτάσεων σχετικά με ζητήματα μείζονος σημασίας που αφορούν τον αγροτικό κόσμο του νομού και τα προϊόντα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: