12 Μαρ 2014

Σκληρό έγκλημα στο Κιλελέρ

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ζευγάρι ηλικιωμένων στα χέρια ληστών, πιθανότατα αλλοδαπών, σε χωριό της Λάρισας. Το περιστατικό σημειώθηκε στην τοποθεσία Νέα Λεύκη του δήμου Κιλελέρ.
Οι δύο δράστες, φορώντας κουκούλες και γάντια, έστησαν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ενέδρα σε έναν άντρα 76 χρονών, τον οποίο γρονθοκόπησαν την ώρα που αυτός βγήκε στην αυλή του σπιτιού του. Με την απειλή πιστολιού τον υποχρέωσαν να επιστρέψει στο ισόγειο διαμέρισμα, όπου διαμένει μαζί με την 61 ετών σύζυγό του και την 98χρονη κατάκοιτη μητέρα του. Εκεί, οι άγνωστοι συνέχισαν να τον χτυπούνε, όπως και τη σύζυγό του, απαιτώντας να τους παραδώσουν κοσμήματα και χρήματα.
Στη συνέχεια έδεσαν τα χέρια των ηλικιωμένων με πλαστικά δέρματα και τριχιά, έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι και, πριν εξαφανιστούν, αφαίρεσαν από το λαιμό της 61 ετών γυναίκας έναν χρυσό σταυρό με την αλυσίδα του.
Τα θύματα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Λάρισας, όπου νοσηλεύονται, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Με αφορμή την επίθεση κακοποιών σε βάρους του ζευγαριού κατοίκων της Νέας Λεύκης ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δολοφονική, ληστρική επίθεση, που δέχθηκαν χθες το βράδυ οι δύο συμπολίτες μας στη Νέα Λεύκη, άνθρωποι φιλήσυχοι οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο στυγνών εγκληματιών με τραγικές συνέπειες.
Οι κάτοικοι της Νέας Λεύκης και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ είναι ανάστατοι μετά την επίθεση και έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται ζητώντας εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στην περιοχή μας. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη επίθεση είχε σημειωθεί και προ διετίας στη Νέα Λεύκη, γεγονός που ενισχύει το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων σε ένα χωριό το οποίο απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Λάρισα.
Οι εγκληματικές ενέργειες τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο στα χωριά μας από αδίστακτους κακοποιούς, που δεν έχουν κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και κανένα ενδοιασμό προκειμένου να ληστέψουν τα ανυποψίαστα θύματά τους.
Γι’ αυτό και ζητάμε να υπάρξει άμεση διάθεση δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στα χωριά μας, ώστε η παρουσία των αστυνομικών να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην τέλεση τέτοιων εγκλημάτων κατά της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας.
Ως κάτοικοι της υπαίθρου δεν είναι δυνατόν να αισθανόμαστε απροστάτευτοι από την ελληνική πολιτεία και να γινόμαστε έρμαια των ορέξεων των πάσης φύσης εγκληματιών και κακοποιών.

Ζητάμε, τέλος, να προχωρήσει, εδώ και τώρα, η μετατροπή του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας σε Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ (έχει εκδοθεί σχετικό Π.Δ.) και η εγκατάσταση του δυναμικού του στον Πλατύκαμπο, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε όλη την επικράτεια του Δήμου Κιλελέρ».

Βούλγαρη Ηλιάννα
Φιλόλογος κλασικής φιλολογίας - Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια: