29 Ιαν 2014

Συρία: Προώθηση κυβερνητικών στο Χαλέπι

Προς το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού, στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης, προωθήθηκαν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο συριακός στρατός προωθήθηκε ελαφρά, για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, καταλαμβάνοντας τον τομέα του Καρμ αλ Κασρ, στα νοτιοανατολικά της πόλης.
«Οι κάτοικοι των συνοικιών Μαϊσάρ, Μαρτζέ και Ενζάρατ (οι οποίες ελέγχονται από τους αντάρτες) φεύγουν εξαιτίας των μαχών, κατευθυνόμενοι σε συνοικίες που ελέγχονται από το καθεστώς στα δυτικά της πόλης», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Είναι η πρώτη φορά που ο στρατός επιχειρεί να μπει στο Χαλέπι από την περιφέρειά του. Μέχρι σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις έκαναν επιθέσεις από τις συνοικίες που ελέγχουν, εντός της πόλης. Η εφημερίδα Αλ Ουάταν ανέφερε επίσης ότι ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του ορισμένες μικρές κοινότητες, όπως τις Μπαλούρα, Καρμ αλ Κασρ και Κασρ αλ Τάραμπ και έχει πλησιάσει στο Μαϊσάρ, το προπύργιο των ανταρτών στα νοτιοανατολικά του Χαλεπιού. Στα βόρεια του Χαλεπιού, στο χωριό Μααρέτ αλ Ράτικ, σημειώθηκαν επίσης μάχες μεταξύ των ανταρτών και ανδρών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: