30 Μαΐ 2013

Στη Συρία ρωσο-ουκρανικό εθελοντικό σώμα

Στο ρωσο-ουκρανικό εθελοντικό σώμα, που δημιουργείται για να βοηθήσει τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ στη μάχη κατά των εξτρεμιστών, έχουν ήδη εγγραφεί αρκετές χιλιάδες άτομα. Αυτό δήλωσε ο εμπνευστής της δημιουργίας του σώματος, συνταγματάρχης εν αποστρατεία Σεργκέι Ραζουμόφσκι, ο οποίος ηγείται της «Πανουκρανικής Ένωσης Αστέγων Αξιωματικών». Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τη δημιουργία του εθελοντικού σώματος ο Ραζουμόφσκι μίλησε στα μέσα Μαΐου. Την έκκλησή του την απηύθυνε «σε όλους τους βετεράνους της στρατιωτικής υπηρεσίας της Σοβιετικής Ένωσης, σε όλους τους Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματικούς». Οι αρχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, δεν αντέδρασαν στην πρωτοβουλία.

26 Μαΐ 2013

Χτυπάνε και στο Λίβανο

Οι σύμμαχοι, δυτικοί και σαλαφιστές, μετάα τη Συρία αποφάσισαν να φέρουν τον πόλεμο στο Λίβανο για να χτυπήσουν τη «Χεζμπολάχ». Συνοικία της πρωτεύουσας του Λιβάνου, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ριζοσπαστικού κινήματος «Χεζμπολάχ», δέχτηκε χτυπήματα από δύο πυραύλους «Γκραντ». Θύματα δεν αναφέρθηκαν. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, τραυματίστηκαν τρία ή τέσσερα άτομα. Η πυραυλική επίθεση έγινε αμέσως μετά την καθιερωμένη σαββατιάτικη ομιλία του ηγέτη της «Χεζμπολάχ» Χασάν Νασράλα, στην οποία δήλωσε πως οι μαχητές της οργάνωσής του θα πολεμήσουν στη Συρία στο πλευρό του προέδρου Άσαντ μέχρι τον τελευταίο. Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί ποιος επιτέθηκε με πυραύλους, ωστόσο νωρίτερα Σύριοι εξεγερμένοι απειλούσαν ότι θα τιμωρήσουν τη «Χεζμπολάχ» για το θάνατο των συντρόφων τους.

22 Μαΐ 2013

Έξυπνοι τρόποι για να κόψεις το κάπνισμα

Δοκιμάσατε να το κόψετε μαχαίρι, αλλά τα ύπουλα τσιγάρα σας φώναζαν μέσα από το συρτάρι για μια «τελευταία απιστία». Προσπαθήσατε με patches νικοτίνης αλλά καταλήξατε να τρέχετε κρυφά στην τουαλέτα «για μια τζούρα μόνο», επιστρέφοντας στα γυμνασιακά σας χρόνια. Και όλες οι προσπάθειές σας κατάληξαν σε ένα τσιγαράκι για να πνίξεις τον πόνο της αποτυχίας σας. Δεν είστε οι μόνοι. Είναι πολλοί ανάμεσά μας αυτοί που έχουν θέληση να παρατήσουν για πάντα την βλαβερή συνήθεια του τσιγάρου, αλλά από την θέληση μέχρι την κατάκτηση του «άκαπνου» τροπαίου, ο σίγουρος τρόπος να πετύχουν, ακόμη αγνοείται. Οι ερευνητές, όμως, δεν σταματούν να ψάχνουν λίγο παραπάνω το ζήτημα. Έτσι, με βάση έξι νέες έρευνες σχετικά με το κάπνισμα και την επίδραση του εθισμού του στον οργανισμό μας, σας παραθέτουμε φυσικούς τρόπους που προτείνουν οι ειδικοί για να σας βοηθήσουν να κόψετε το κάπνισμα.

Σωματική άσκηση
Σας έρχεται η επιθυμία για ένα τσιγάρο; Ανεβείτε γρήγορα στον διάδρομο. Αυτό τουλάχιστον προτείνει πρόσφατη έρευνα, που επιβεβαιώνει ότι η σωματική άσκηση πραγματικά βοηθά τους καπνιστές να διακόψουν την συνήθειά τους. Συγκεκριμένα, το εύρημα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Exeter είναι πως η άσκηση μειώνει δραστικά την ξαφνική επιθυμία για νικοτίνη, και ως εκ τούτου, αποτελεί πρώτης τάξεως λύση «της στιγμής», εκείνης δηλαδή της στιγμής που ονειρεύεστε το «τσαφ» του αναπτήρα. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα κατονομάζει το τρέξιμο ή το ποδήλατο ως ιδανικές δραστηριότητες για μείωση της λαχτάρας για την εθιστική ουσία του τσιγάρου.

Καθίστε κάτω απ’ την μπάρα
Το τρέξιμο και η ποδηλασία δεν είναι οι μόνες σωματικές δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην διακοπή του καπνίσματος: Η άρση βαρών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Shape, μπορεί επίσης να γίνει ο σύμμαχός σας. Στο «πείραμα», οι συμμετέχοντες πραγματοποιούσαν δίωρες ασκήσεις με βάρη επί δώδεκα εβδομάδες, παράλληλα με την γενικότερη προσπάθειά τους να κόψουν το τσιγάρο, και τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο στόχος έγινε πιο εύκολα εφικτός, σε σχέση με όσους προσπαθούν να κόψουν το κάπνισμα χωρίς να συμμετέχουν στον συγκεκριμένο τύπο άσκησης.

Μια τζούρα… από τον μανάβη
Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να διατηρήσουν έναν άκαπνο τρόπο ζωής, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Buffalo. Περίπου χίλιοι καπνιστές 25 ετών και άνω συμμετείχαν στην μελέτη, κατά την διάρκεια της οποίας, ελέγχονταν η κατανάλωση τσιγάρων από τη μία και φρούτων και λαχανικών από την άλλη για κάθε καπνιστή μία φορά τον μήνα.
Οι ερευνητές εντόπισαν έναν σημαντικό συσχετισμό ανάμεσα στις παραπάνω συνήθειες, αφού όσοι έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να μείνουν μακριά απ’ τον καπνό για έναν ολόκληρο μήνα. Επίσης, βρέθηκε πως όσο πιο αυξημένη ήταν η κατανάλωση υγιεινών τροφών, τόσο πιο αργά μέσα στη μέρα κατόρθωνε ο συμμετέχων να ανάψει το πρώτο του τσιγάρο.

Η δύναμη του μυαλού
Έχετε ακούσει τον όρο «mindfulness»; Πρόκειται για μια σχετικά ανερχόμενη προσέγγιση στον «διαλογισμό», που αναφέρεται εν ολίγοις στην διατήρηση της συνείδησής μας ζωντανής στην παρούσα πραγματικότητα, ενώ θεωρείται πως ενδυναμώνει την συγκέντρωση και ηρεμεί το μυαλό. Η εξάσκηση σε αυτού του τύπου την αυτοσυγκέντρωση, λοιπόν, αποδείχθηκε πως βοηθά τους καπνιστές να ελαττώσουν ή να διακόψουν το κάπνισμα σε μεγαλύτερο βαθμό από τις συμβατικές «θεραπείες» κατά του τσιγάρου. Στην συγκεκριμένη μελέτη, όσοι παρακολούθησαν ασκήσεις «mindfulness», εστίασαν στην αντιμετώπιση της επιθυμίας για τσιγάρο και την αποδέχτηκαν, μελετώντας τα συναισθήματά τους εκείνη τη στιγμή. Μάθετε περισσότερα για την άσκηση της mindfulness στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Σωματείου Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας και Έρευνας.


Το ναρκωτικό των μνημονίων που φτιάχνει ζόμπι λέγεται shisha

Σκηνές τρόμου στο κέντρο της Αθήνας έρχονται να χειροτερέψουν την ήδη βεβαρημένη κατάσταση. Επικίνδυνοι τοξικομανείς που βρίσκονται υπό την επήρεια της νέας επικίνδυνης ουσίας shisha, κυκλοφορούν στους δρόμους της πρωτεύουσας σχεδόν σαν «ζόμπι», σύμφωνα με τις μαρτυρίες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Παρασκευάζεται σε αυτοσχέδια εργαστήρια που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και μέσα σε άλση στο κέντρο της Αθήνας υπό την ανοχή κάποιων «προοδευτικών» πολιτικών δυνάμεων. Βασικά συστατικά του συγκεκριμένου ναρκωτικού είναι τα υγρά μπαταρίας αυτοκινήτων ή χλωρίνη και ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το δυνατό παραισθησιογόνο μετατρέπει τον χρήστη για τουλάχιστον 20 ώρες σε ένα πολύ επιθετικό άτομο, με τεράστια μυϊκή δύναμη και υπερκινητικότητα. Στην αρχή το πρόσωπο και το σώμα του χρήστη γεμίζει πληγές, η απώλεια βάρους είναι άμεση, τα όργανα καταστρέφονται από τα χημικά, το δέρμα γεμίζει ρυτίδες, τα δόντια σαπίζουν, ενώ «καίγεται» το λίπος στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα άνθρωποι 25 και 30 ετών να μοιάζουν αποστεωμένοι, ετοιμοθάνατοι, κάτι σαν ζόμπι.
Για τα ναρκωτικά που κάνουν θραύση στην Αθήνα και ιδίως για το shisha, ένα φτηνό ναρκωτικό, γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα Guardian. Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ναρκωτικό που πουλιέται για 2 ευρώ ως «κοκαΐνη των φτωχών» καταδιώκει την Ελλάδα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της οικονομικής κρίσης και φιλοξενεί την άποψης μιας πρώην εξαρτημένης από την ηρωίνη, της Μαρίας που λέει: «Είναι το χειρότερο. Καίει τα σωθικά, σε κάνει επιθετικό και σε οδηγεί στην τρέλα. Αλλά είναι φτηνό και είναι εύκολο να το πάρει κάποιος».
«Είναι το ναρκωτικό που προτιμούν χιλιάδες άστεγοι Έλληνες και απελπισμένοι, μια παραλλαγή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που οδηγεί τους χρήστες στην τυφλή βία, και που φτιάχνεται από ουσίες όπως οξέα μπαταρίας, λάδια μηχανής, ακόμη και σαμπουάν. Ακόμη χειρότερα, δεν είναι μόνο εύκολα διαθέσιμο, αλλά και εύκολο να το φτιάξει κάποιος σε μια κοινωνία, που παρά τις επίσημες αισιόδοξες προγνώσεις για δημοσιονομική πρόοδο, βλέπει ελάχιστο φως στο τέλος του τούνελ», σημειώνει ακόμη η δημοσιογράφος. «Είναι ένας δολοφόνος. Μπορείς να σκοτώσει χωρίς να καταλάβεις ότι το έχεις κάνει. Και εξαπλώνεται πιο γρήγορα από το θάνατο».
Το shisha συμβολίζει την οικονομική κρίση της Ελλάδας που έχει έφερε επίπεδα ρεκόρ ανέχειας και ανεργίας. «Είναι το ναρκωτικό της λιτότητας», η καλύτερη απάντηση όμως των εμπόρων που έχουν γίνει όλο και πιο έμπειροι στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών σχεδιάζοντας τα για εκείνους που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά πιο ακριβά από τέτοια ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη». «Η απόγνωση είναι τέτοια που πολλές γυναίκες συμφωνούν να προβούν σε σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν περισσότερα χρήματα», λέει η Ελένη Μαρίνη, ψυχολόγος του ΚΕΘΕΑ. Για να συμπληρώσει ότι «το Shisha έχει συνδεθεί με μια πολύ έντονη σεξουαλική ορμή, αλλά προσβάλλει την ικανότητά να σκεφτείς λογικά και έτσι βλέπουμε πολλές περισσότερες εγκυμοσύνες στις τοξικομανείς που εκπορνεύονται».

17 Μαΐ 2013

Νεαρός Κινέζος πέθανε από την πολλή δουλειά...

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε την Κίνα και θέλει να φέρει επενδυτές στη χώρα μας. Όμως για να δούμε τι εργασιακές σχέσεις θα μας φέρουν τα κινέζικα αφεντικά. Ο Λι Γιουάν εργαζόταν στην εταιρεία Ogilvy & Mather με έδρα το Πεκίνο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Έδειχνε χαρούμενος για τη θέση εργασίας, παρότι οι ώρες ήταν απαιτητικές. Επί ένα μήνα ο 24χρονος εργαζόταν καθημερινά από τις 11 το πρωί ως τα μεσάνυχτα ή ίσως και αργότερα, ωστόσο δεν διαμαρτυρόταν. Οι ημέρες περνούσαν, τα σαββατοκύριακα δεν υφίσταντο, καθώς ο Λι Γιουάν έπρεπε να βρίσκεται στο πόστο του, μέχρι που η καρδιά του... παραιτήθηκε. Ο 24χρονος βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του, έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τους Beijing Times και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, καθώς ο άτυχος νέος είναι μόνο ένα από τα θύματα της πολλής δουλειάς. Άλλωστε, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, χάνουν τη ζωή τους από το στρες που προκαλείται από το φόρτο εργασίας, τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι ετησίως.

12 Μαΐ 2013

Συνεργασία καπιταλιστών και κομμουνιστών έκανε πειραματόζωα πάνω από 50.000 άτομα


Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Ανατολικής Γερμανίας χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες, συχνά χωρίς να το γνωρίζουν και ορισμένοι εξ' αυτών πληρώνοντας το με τη ζωή τους, υποστηρίζει σε άρθρο του το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ. Συνολικά διεξήχθησαν 600 τέτοιες έρευνες σε 50 κλινικές, οι οποίες συνεχίσθηκαν έως την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, αποκαλύπτει το περιοδικό, επικαλούμενο έγγραφα του πρώην υπουργείου Υγείας της ΛΔΓ και του Γερμανικού Ινστιτούτου Φαρμάκων. Από τα έγγραφα προκύπτει η επιβεβαίωση του θανάτου δύο ανθρώπων στο Ανατολικό Βερολίνο κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου Trental, για τη βελτίωση του κυκλοφορικού, που ανέπτυσσε η δυτικογερμανική εταιρεία Hoechst (η οποία αργότερα συγχωνεύθηκε με τη Sanofi), ή ακόμη άλλους δύο νεκρούς στο Μαγδεμβούργο κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών ενός αντιυπερτασικού σκευάσματος της Sandoz, η οποία κατόπιν εξαγοράσθηκε από την ελβετική Novartis. Πολλοί συχνά, οι άνθρωποι που δοκίμαζαν τα πειραματικά σκευάσματα δεν ήταν σε θέση να δώσουν συνειδητά την συγκατάθεσή τους για τις δοκιμές, όπως είναι η περίπτωση 30 μεγάλων σε ηλικία διανοητικά καθυστερημένων, στους οποίος δοκιμάσθηκε το ΕΡΟ έπειτα από παραγγελία δυτικογερμανικής εταιρείας στο βερολινέζικο νοσοκομείο της Πρόνοιας, ή των αλκοολικών σε κατάσταση τρομώδους παραληρήματος στα οποία χορηγούνταν το Nimopidin της Bayer για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο. Τα δυτικά εργαστήρια προσέφεραν έως και 800.000 ανατολικογερμανικά μάρκα (περίπου 400.000 ευρώ) για κάθε τέτοια κλινική δοκιμή. Εκεί που ήθελαν συνεργάστηκαν άψογα ο καπιταλισμός με τον κομμουνισμό με θύματα αθώους ανθρώπους. 


Τα σύνορα αφύλακτα για να εισβάλλουν οι εγκληματίες


Ελεύθερα εισβάλλουν οι εγκληματίες από στα αφύλακτα ελληνικά σύνορα. Δολοφονημένοι μέσα στο σπίτι τους, βρέθηκαν δύο ηλικιωμένοι νωρίς το πρωί, σε οικισμό του χωριού Κτίσματα Πωγωνίου, στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το άτυχο ζευγάρι τα ξημερώματα, ενώ έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό ενός κακοποιού, ο οποίος εισέβαλε οπλισμένος στο καφενείο ταβέρνα του χωριού, απειλώντας τους 30 κατοίκους που βρίσκονταν εκεί, να του δώσουν χρήματα. Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων είναι αλβανικής καταγωγής, μπήκε στο καφενείο, κρατώντας στα χέρια του δύο χειροβομβίδες. Άφησε τη μια πάνω σε τραπέζι και αρχικά αποπειράθηκε να αρπάξει δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ ακολούθως αφαίρεσε την τσάντα 57χρονης γυναίκας και βγήκε από το καφενείο. Οι πιο ψύχραιμοι, ο ιδιοκτήτης του καφενείου και τρεις άνδρες τον καταδίωξαν, εκείνος όμως απασφάλισε τη χειροβομβίδα, την πέταξε στο οδόστρωμα, χωρίς αυτή να εκραγεί και χάθηκε στο σκοτάδι. Επίσης πέταξε και την τσάντα που είχε αρπάξει, αφού κράτησε το πορτοφόλι. Η δράση του, συνεχίστηκε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, όπου εισέβαλε, την απείλησε, της πήρε όσα χρήματα είχε και επιπλέον της ζήτησε τσιμπιδάκι για να ασφαλίσει τη δεύτερη χειροβομβίδα που κρατούσε.

Αντί για γιορτή της μητέρας μπήκαν στη φυλακή



Τρεις συλλήψεις γυναικών, που έκαναν πορεία προς τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική, πραγματοποίησαν πριν από λίγο οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι γυναίκες από την Ιερισσό, που θέλησαν να γιορτάσουν τη «Γιορτή της Μητέρας» στο δάσος της περιοχής και έκαναν πορεία προς το εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός». Όπως αναφέρουν μαρτυρίες, οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν γιατί εμπόδισαν τη διέλευση ενός οχήματος της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». 

11 Μαΐ 2013

Τροφές που σε κάνουν να γερνάς


Διάβασε παρακάτω για 11 τροφές που έχεις σίγουρα στη διατροφή σου και δεν ήξερες το πόσο κακό μπορούν να κάνουν στο δέρμα και τη φυσική σου κατάσταση. Μερικές από αυτές που ίσως θεωρούσες άκακες, μπορεί να σε σοκάρουν με το πόσο κακό μπορεί να σου κάνουν!

1. Ζάχαρη
Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι που μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη, σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερος. Σε όσα σημεία του σώματος σου υπάρχει περισσότερη απ” ότι θα έπρεπε ζάχαρη, προσκολλάται στο κολλαγόνο, κάνοντας το δέρμα σου να φαίνεται άκαμπτο και σκληρό. Χάνοντας το δέρμα την ελαστικότητα του, οδηγεί σε ρυτίδες.

2. Ακόρεστα Λιπαρά
Όπως και η ζάχαρη, τα περιττά ακόρεστα λιπαρά, κάνουν το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο. Τα λιπαρά αυτά (μπορεί να τα βρείτε και ως Trans fats) βουλώνουν και σκληραίνουν τις αρτηρίες και τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία, με πολλά αρνητικά για τον οργανισμό σου και δυστυχώς επηρεάζοντας και το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Όπως λένε και οι Άγγλοι «A moment on the lips, a lifetime on the hips».. υπερβολικό αλλά δεν είναι κακό να το θυμόμαστε πριν αρχίσουμε τις υπερβολές.

3. Αλάτι
Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα. Η αφυδάτωση σε κάνει να αισθάνεσαι κόπωση και να φαίνεσαι κουρασμένος και χωρίς ενέργεια. Ακόμη, το περιττό αλάτι οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό των οστών. Οπότε την επόμενη φορά που θα πας να βάλεις λίγο ακόμα αλατάκι στις ήδη αλατισμένες πατάτες ή στον.. γύρο (ναι, το κάνουν πολλοί..) σκέψου το καλύτερα! Και μην ξεχνάς ότι αλάτι υπάρχει σε όλες τις τροφές, οπότε όσο περισσότερο το προσέχεις, τόσο το καλύτερο.

4. Καφές
Ο καφές και τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, επίσης σε αφυδατώνουν με τις ίδιες συνέπειες. Οπότε μην το παρακάνεις με τα φραπεδάκια τώρα που έρχεται το καλοκαίρι. Πιες και κανένα χυμό!

5. Γλυκίσματα
Η ζάχαρη που περιέχουν γλυκά και γλυκίσματα προκαλεί φλεγμονές στο δέρμα σου και του προκαλεί την λεγόμενη όψη «φλοιού πορτοκαλιού».

6. Γλυκαντικά
Τα τεχνητά γλυκαντικά και ειδικά εκείνα που περιέχουν ασπαρτάμη, έχουν συσχετιστεί με πονοκεφάλους, πόνους αρθρώσεων και αυξάνουν την επιθυμία σου για γλυκά! Δοκίμασε γλυκαντικά με βάση τη Στέβια που είναι φυσικό προϊόν αλλά και πάλι με μέτρο.

7. Αλκοόλ
Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ, αφυδατώνει το σώμα με όλα τα αρνητικά επακόλουθα που αναφέραμε παραπάνω. Γενικά το αλκοόλ παχαίνει, αφυδατώνει και έχει αρνητικές επιδράσεις τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο συκώτι και την καρδιά, οπότε όσο μπορείς να το περιορίσεις, τόσο το καλύτερο. Ειδικά το καλοκαίρι, ο συνδυασμός του με τη ζέστη και τον ήλιο, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για τον οργανισμό όσο και για το δέρμα σου.

8. Ενεργειακά Ποτά
Τα Energy drinks αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών σου 8 φορές περισσότερο από ότι τα αναψυκτικά. Η διάβρωση αυτή είναι που κάνει τα δόντια σου να φαίνονται κιτρινισμένα και άρρωστα.

9. Υδατάνθρακες
Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να βλάψει το κολλαγόνο και τις ίνες του δέρματος σου.

10. Τηγανητά
Τα τηγανητά φαγητά, συμβάλουν στη διάσπαση του κολλαγόνου του δέρματος, κάνοντας το σκληρό και άκαμπτο.

11. Αναψυκτικά
Ως ένα ρόφημα πλούσιο σε ζάχαρη, τα αναψυκτικά αφυδατώνουν το σώμα σου, κάνοντας σε να αισθάνεσαι κούραση. Ακόμη και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη όμως περιέχουν γλυκαντικές ουσίες (και ορισμένα καφεΐνη) οπότε η κατανάλωση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Κάτι που όλοι μας μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να παραμένει υγιείς και να καίει γρηγορότερα το λίπος, αλλά και το δέρμα μας να παραμείνει νεότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να πίνουμε πολύ νερό.

Σε δήμευση οδηγούνται 130.000 ακίνητα Ελλήνων για να τα πωλήσουν σε ξένους


Σε περισσότερα από 130.000 υπολογίζονται τα ακίνητα όλων των κατηγοριών, αδόμητες εκτάσεις, ειδικά κτίρια, καταστήματα, ακόμη και διαμερίσματα, τα οποία επειδή δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους στο Κτηματολόγιο ή ακόμη και λόγω σφάλματος κατά την κτηματογράφηση, έχουν καταγραφεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και σύμφωνα με το νόμο, μετά την παρέλευση δεκαετίας για τους κατοίκους εξωτερικού, περιέρχονται οριστικά στο ελληνικό Δημόσιο. Στη συνέχεια βέβαια θα πωληθούν σε ξένους «επενδυτές» αντί πινακίου φακής. Το «καμπανάκι» της προειδοποίησης για την απειλή δήμευσης χτυπάει για το σύνολο των 340 περιοχών της χώρας που έχουν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο, ενώ άμεσες και αναπάντεχες θα είναι οι εξελίξεις στις 20 περιοχές οι οποίες κτηματογραφήθηκαν με το λεγόμενο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και απέκτησαν Κτηματολογικό Γραφείο το 2003. Σε πανελλαδικό επίπεδο τα «αγνώστου ιδιοκτήτη» επί 6,2 εκατ. δικαιωμάτων που έχουν καταγραφεί στο Κτηματολόγιο, υπολογίζονται σε 130.000, δηλαδή ποσοστό 2%.

Τι ακολουθεί μετά τη Συρία


Η Ρωσία είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για την απότομη όξυνση της κατάστασης γύρω από τη Συρία. Βλέπει μάλιστα, πολλές ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προετοιμάζουν τη διεθνή κοινή γνώμη για στρατιωτική επέμβαση. Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι «υπό αυτές τις συνθήκες προκαλεί το ενδιαφέρον η ανακοίνωση του μέλους της ανεξάρτητης επιτροπής για τη διερεύνηση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, Κάρλα ντελ Πόντε, η οποία επεσήμανε ότι οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ διαθέτουν στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν την πιθανή χρήση χημικών όπλων, και ειδικότερα του αερίου Σαρίν, από τους αντικαθεστωτικούς, και όχι από τον κυβερνητικό στρατό». Οι τελευταίοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ το καταμαρτυρούν. Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, αναφέρεται ότι Ρωσία ανησυχεί λόγω των ειδήσεων για αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία και γενικότερα εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης στη χώρα, όπου εδώ και δύο χρόνια συνεχίζονται οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντικαθεστωτικών. Η ένοπλη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση στη Συρία άρχισε στις 2 Μαρτίου του 2011 και εξακολουθεί μέχρι σήμερα. Η επίσημη κυβέρνηση στη Δαμασκό ισχυρίζεται ότι στη χώρα δρουν υπό το μανδύα δημοκρατικών συνθημάτων «συμμορίες ενόπλων τρομοκρατών», οι οποίες υποστηρίζονται από φανατικούς ισλαμιστές. Αν πέσει η Συρία, τότε επόμενα θύματα μπορούν να είναι η Ιορδανία και ο Λίβανος. Κυρίως ο Λίβανος, όπου η κατάσταση είναι έτσι κι αλλιώς ασταθής. Το Ιράν εδώ και πάρα πολύ καιρό απειλεί το Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ στο Λίβανο θεωρεί ως σημαντικότερο εχθρό της το Ισραήλ και βασίζεται κυρίως στον εξοπλισμό της από το Ιράν. Στην πραγματικότητα όμως το Ιράν δεν μπορεί να απειλήσει πραγματικά το Ισραήλ, τουλάχιστον όσο δεν διαθέτει ακόμη πυρηνικά όπλα.

Εγκαταλείπουν τη Λιβύη


Έκαναν βομβαρδισμούς έστειλαν πυρομαχικά και μισθοφόρους και έκαναν τα πάντα για να ρίξουν τον Καντάφι και τώρα μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους αποχωρούν αφήνωντας πίσω τους το χάος. Η βρετανική πρεσβεία απομακρύνει μέρος του βοηθητικού προσωπικού από τη Λιβύη «λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και τη συνεχιζόμενη πολιτική αστάθεια», αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο ανακοίνωση της πρεσβείας.
Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε στους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στη Λιβύη λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης στον τομέα της ασφάλειας. Την παραμονή, την απομάκρυνσης τμήματος του προσωπικού από την Τρίπολη είχε ανακοινώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ.

9 Μαΐ 2013

Ο αγγελιοφόρος της κόλασης στη Νέα Υόρκη


Το επιθετικό ψάρι με κεφάλι φιδιού, με το παρατσούκλι Frankenfish και «αγγελιοφόρος της κόλασης», που εγκαταστάθηκε ξαφνικά στις λίμνες της Νέας Υόρκης, έχει προκαλέσει σάλο στο Μανχάταν. Στο Central Park της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε προειδοποίηση πως έκανε την εμφάνιση του στις λίμνες ένας επικίνδυνος «εισβολέας» και σε περίπτωση που κάποιος τον αλιεύσει να επικοινωνήσει αμέσως με τις υπηρεσίες της πόλης.
Το ψάρι, που το μήκος του φτάνει κατά μέσο όρο περίπου το ένα μέτρο, διαθέτει καταπληκτική ζωτικότητα ενώ έχει τη δυνατότητα να αναπνέει στον αέρα χάρη στα επιβράγχια όργανα που διαθέτει αλλά και να έρπει στο έδαφος.

Οι νέοι αποικιοκράτες της Αφρικής

Η Κίνα προχωρεί σε οικονομική εισβολή στην Αφρική ήδη επί πολλά χρόνια. Εξασφαλίζοντας χρηματικούς πόρους στη Μαύρη Ήπειρο η Κίνα όχι μόνο αποκτά πρόσβαση στους πόρους της, αλλά επεκτείνει εκεί και την πολιτική της επιρροή. Ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Κίνας και Αφρικής αυξήθηκε από περίπου 20 δισεκ. δολάρια το 2000 στα 200 δισεκ. ευρώ το 2012. Το σύνολο των άμεσων επενδύσεων της Κίνας στην Αφρική το περασμένο έτος ανήλθαν σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια και ο αριθμός των κινεζικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην ήπειρο, έχει φτάσει τις δύο χιλιάδες. Την ίδια στιγμή το Πεκίνο παρέχει με μεγάλη προθυμία στις αφρικανικές χώρες δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Σε 22 αφρικανικές χώρες λειτουργεί το Ινστιτούτο του Κομφούκιου, το οποίο θεωρείται ένας από τους κύριους αγωγούς της κινεζικής «ήπιας ισχύος». Χιλιάδες Αφρικανοί φοιτητές έχουν λάβει υποτροφία της κινεζικής κυβέρνησης και σπουδάζουν στην Κίνα. Έτσι, μετά από μερικά χρόνια, οι αφρικανικές ελίτ θα μπορούν ελεύθερα να επικοινωνούν με τους Κινέζους εταίρους τους στη γλώσσα του Μάο Τσε Τουνγκ. Αυτό το είδος της δραστηριότητας της ΛΔ Κίνας στη Μαύρη Ήπειρο ανησυχεί τις χώρες της Δύσης και πρωτίστως τις ΗΠΑ. Το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε στην Αφρική περιοδεία η ακόμη τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Επέκρινε τις χώρες, που «δίνουν στην Αφρική χρήματα, χωρίς να νοιάζονται που τα κεφάλαια αυτά πέφτουν στα χέρια αυταρχικών ηγεμόνων». Η Κίνα δεν κατονομάστηκε ευθέως. Αλλά κανείς δεν είχε αμφιβολίες ως προς το ποιον εννοούσε η Κλίντον. Η ενεργητικότητα της Κίνας ήδη έχει αρχίσει να τρομάζει και μερικές αφρικανικές ελίτ. Σχετικά πρόσφατα ο γενικός διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Νιγηρίας Λαμίντο Σανούσι δημοσίευσε στους Financial Times ένα άρθρο, στο οποίο κατηγορούσε το Πεκίνο για αποικιοκρατική πολιτική. Κατά τη γνώμη του οι Αφρικανοί από συνήθεια θεωρούν την Κίνα μια αναπτυσσόμενη χώρα και ως εκ τούτου την εμπιστεύονται περισσότερο από ό,τι τη Δύση, αν και εδώ και καιρό δεν υπάρχουν πλέον λόγοι γι’ αυτό. Την ίδια στιγμή το όφελος από τη συνεργασία με την Κίνα αποδεικνύεται συχνά αμφισβητήσιμη. Για παράδειγμα η Κίνα πραγματοποιεί έργα υποδομής στην Αφρική με την εργασία των ίδιων των πολιτών της και όχι αξιοποιώντας τον τοπικό πληθυσμό. Έτσι δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας για τους Αφρικανούς.

Αποχωρούν αλλά αφήνουν 9 βάσεις

Οι ΗΠΑ προτίθενται να αφήσουν στο έδαφος του Αφγανιστάν μετά το 2014 όπου και θα αποχωρήσουν τα στρατεύματά τους 9 μόνιμες στρατιωτικές βάσεις ως όρο για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την ασφάλεια, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Χαμίντ Καρζάι, στο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ. Οι ΗΠΑ θέλουν να αφήσουν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στις επαρχίες, όπου σήμερα είναι εγκατεστημένες οι μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτικών αεροδρομίων.

3 Μαΐ 2013

Η Ελλάδα βοηθά τις ΗΠΑ στον βομβαρδισμό της Συρίας


Ο Σαμαράς δίνει το πράσινο φως στις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τη Συρία. Το υπουργείο Εξωτερικών με σχετική απόφαση του υπουργού Αβραμόπουλου (που προήλθε κατόπιν διαβούλευσής του με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά), ενημέρωσε άτυπα το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ότι εγκρίνεται το αίτημα για μεταστάθμευση αμερικανικών αεροναυτικών δυνάμεων στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα. Επίσημα θα δοθεί απάντηση εντός των προσεχών ημερών.  Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το ΥΠΕΞ έγκριση για μεταστάθμευση μαχητικών αεροσκαφών F-15C/D, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού (KC-135) και αεροσκαφών ηλεκτρονικής συλλογής πληροφοριών. Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την «ανθρωπιστική κρίση στην Συρία». Tα παραπάνω αποτελούν μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα σφοδρές μάχες σημειώθηκαν στην στα χωριά Μιρκάμπ και Μπάιντα, όπως και στην (σουνιτική) συνοικία Ρας ελ Νάμπαχ, στην Μπανιάς στην βορειοδυτική Συρία. Ο συριακός Στρατός έχει ανακτήσει την πρωτοβουλία την κινήσεων σχεδόν σε όλη την συριακή επικράτεια πλην των περιοχών που γειτνιάζουν με την Τουρκία. Η Ρωσία επιμένει στην ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος της κυβέρνησης της Συρίας να διερευνήσει τους ισχυρισμούς σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων τον Μάρτιο κοντά στο Χαλέπι, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, τον Μάρτιο, κοντά στο Χαλέπι έγινε χρήση χημικών όπλων ή χημικών ουσιών και η συριακή κυβέρνηση το ανέφερε στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας να ερευνηθεί η συγκεκριμένη περίπτωση.

Δεν είναι όλοι οι Έλληνες σαν τον Σαμαρά. Υπό σιωνιστική κατοχή τελούμε..

2 Μαΐ 2013

Καμίνης: Ο δήμαρχος που μισεί τους Έλληνες


Εμφανίζεται σαν δήμαρχος της ελληνικής πρωτεύουσας αλλά στην πραγματικότητα είναι εντολοδόχος κατοχικός δήμαρχος. Η εκλογή του στηρίχθηκε στις ψήφους των μεταναστών, που με το λαθρονομοσχέδιο Ραγκούση, κατάφεραν να μας τον επιβάλλουν. Ως γνωστόν οι μετανάστες πάντα ψηφίζουν όσους τους ταΐζουν. Ο νόμος Ραγκούση σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου κρίθηκε αντισυνταγματικός αλλά ο μισέλληνας δήμαρχος δεν εγκατάλειψε τη θέση του ως όφειλε. Ο ρόλος του είναι να οδηγήσει τον ελληνικό πληθυσμό της πρωτεύουσας σε λιμοκτονία. Η γελοιότητα ενός πολιτικού που δεν έχει σχέση με την καθημερινή πραγματικότητα φαίνεται από τη δήλωσή του ότι «σήμερα οι μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι σε μια κοινωνία που τους φοβάται». Δεν συνεχίζει όμως τη φράση του και δεν αναρωτιέται «γιατί η κοινωνία να φοβάται τους μετανάστες;». Μήπως γιατί αυτοί έφεραν τις κλειδωμένες πόρτες στα σπίτια της Αθήνας; Μήπως γιατί αυτοί έφεραν την πορνεία πίσω από το δημαρχιακό Μέγαρο του κατοχικού δημάρχου; Μήπως γιατί οι ελληνίδες γνώρισαν από κοντά τις τσούλες που ήρθαν από την ανατολική Ευρώπη και έκλεψαν μέσα τους άντρες τους; Μήπως γιατί οι μαθητές των σχολείων έφαγαν πολύ ξύλο από τις ξένες συμμορίες; Αυτά τα ερωτήματα δεν απασχολούν τον κατοχικό δήμαρχο. Αυτό που τον απασχολεί είναι η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη απομάκρυνση των Ελλήνων από το κέντρο της Αθήνας και η ενίσχυση του παραεμπορίου για τον αφανισμό των ελληνικών καταστημάτων. Είναι ο βασικός συνομιλητής του Σόρος στην Ελλάδα (εκλεκτός συνεργάτης και του πρώην πρωθυπουργού), ο οποίος μαζί με στενούς συνεργάτες του -όλως τυχαίως- παρουσιάζουν φιλοσκοπιανές τάσεις ή έχουν διακριθεί σε πολυσυζητημένα ζητήματα διαστρέβλωσης της ελληνικής Ιστορίας. Φέρνει. Οι ανθελληνικοί μηχανισμοί καταλαμβάνουν καίριες θέσεις στην ελληνική πρωτεύουσα, με αποκλειστικό σκοπό την υποστήριξη των λαθρομεταναστών και τη δημιουργία του υπόβαθρου για τις επερχόμενες «μεγάλες αλλαγές». Πριν λίγες ημέρες -χωρίς κανείς να το αντιληφθεί- το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφασίζει για την πανηγυρική εγκατάσταση του ιδρύματος του Σόρος σε κεντρικό δημοτικό κτίριο, από όπου και θα αναπτύξει τα σχέδιά του. Το θέμα φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμίνης, παρακάμπτοντας την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή και υπογράφοντας τη σχετική εισήγηση, προφανώς γιατί κανείς από τους συνεργάτες του και τους αντιδημάρχους δεν δέχτηκε να βάλει την υπογραφή του. Γυναίκα κλειδί που έχει αναλάβει την ενίσχυση των μεταναστών και την λιμοκτονία των Ελλήνων είναι η διευθύντρια των ιδρυμάτων του Σόρος, Open Society, η αφγανικής καταγωγής, πανταχού παρούσα αλλά και μυστηριώδης Nazia Hussain. Εκπροσωπεί τις αντίστοιχες δραστηριότητες του Σόρος σε όλη την Ευρώπη και στα Βαλκάνια. Υπήρξε αξιωματούχος για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στις νότιες και ανατολικές περιοχές του Αφγανιστάν, καθώς και σε τμήματα των επαρχιών βορείως της Καμπούλ. Η κυρία Hussain σκοπεύει να αναπτύξει σειρά Κέντρων Αλληλεγγύης, με στόχο να συγκεντρώσει στους κόλπους τους όλες τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται υπέρ των μεταναστών. Τελικά ο λαθροδήμαρχος Καμίνης είναι ένας αδίστακτος μισέλληνας, ο εφιάλτης του 2013, ανήκει στην κατηγορία των εκλεκτών του διεθνούς σιωνισμού, οι οποίοι εργάζονται ακατάπαυστα και μεθοδικά για την απεθνικοποίηση των κοινωνιών και των κρατών. Ονειρεύεται την εκρίζωση του ελληνικού χαρακτήρα της πρωτεύουσας και ει δυνατόν, η αντικατάσταση των Ελλήνων δημοτών με τους λαθραία εισαγόμενους. Και η πείνα των Ελλήνων έρχεται. Σύντομα τα ελληνόπουλα θα μοιάζουν με σκιές με τα ταλαιπωρημένα κορμάκια τους. Και οι αδίστακτοι μισέλληνες θα κυκλοφορούν ελεύθεροι με τη συνοδεία των κατοχικών καπιταλιστικών δυνάμεων.