21 Σεπ 2013

Αυτάρκεια αναζητά η Αρμενία στα τρόφιμα

Το ποσοστό αυτάρκειας της Αρμενίας στον τομέα της διατροφής και παραγωγής τροφίμων πρόκειται να κυμανθεί περίπου στο 60%, κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο του γραφείου εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Αρμενία, οι περισσότερο προβληματικοί τομείς είναι αυτός των πουλερικών (επάρκεια 20%), των σιτηρών (35%) και του χοιρινού κρέατος (40%). Αντίθετα αναμένεται ικανοποιητική επάρκεια στην παραγωγή γαλακτοκομικών, πατατών, φρούτων και ειδικότερα καρπουζιών και σταφυλιών, αυγών, μοσχαρίσιου και κατσικίσιου κρέατος. Το Υπουργείο Γεωργίας έχει εξαγγείλει την εφαρμογή περίπου 60 μέτρων που αποβλέπουν στην αύξηση της παραγωγικότητας του αγροτικού τομέα, με τον στόχο να πλησιάσει η επάρκεια το ποσοστό 80 - 85% μέχρι το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: