6 Αυγ 2010

Καλές διακοπές


ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΣΩΣ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

5 Αυγ 2010

ΜΥΚΟΝΟΣ 2010

Paradise Beach

Sexy Bikini

Alessandra Ambrosio, Marisa Miller & Miranda Kerr

Giselle Bundchen vs Adriana Lima

Ομορφιά του photoshop


Είσπραξη ποιοτικού πριμ σε ελιές και ελαιόλαδο

Οι ελαιοπαραγωγοί που θέλουν τις προσεχείς δύο ελαιοκομικές περιόδους (2010-11 και 2011-12) να εισπράξουν το κοινοτικό ποιοτικό πριμ (παρακράτημα) για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές, θα πρέπει πέραν των άλλων να έχουν ελαιοποιήσει ή επεξεργαστεί τον ελαιόκαρπό τους σε μονάδες που διαθέτουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΙSO 22000:2005 (σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων). Δικαιούχοι του ποιοτικού πριμ για το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές από τη νέα ελαιοκομική περίοδο είναι, με βάση την απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κατερίνας Μπατζελή, είναι μόνο οι ελαιοπαραγωγοί που καλλιεργούν και παράγουν ελαιοκομικά προϊόντα ΠΟΠ ή ΠΓΕ. Οι περιοχές ΠΟΠ είναι η Αργολίδα (Κρανίδι, Λυγουριό, Ασκληπείου), η Λακωνία (Κροκεές, Πέτρινα), η Μεσσηνία (Καλαμάτα), το Ηράκλειο (Αρχάνες, Βιάννος, Πεζά), το Λασίθι (Σητεία), το Ρέθυμνο (βόρειος Μυλοπόταμος) και τα Χανιά (Αποκόρωνας, Κολυμπάρι). Οι περιοχές ΠΓΕ είναι η Ζάκυνθος, Θάσος, Κεφαλλονιά, Λακωνία, Λέσβος, Ολυμπία, Πρέβεζα, Ρόδος, Σάμος και Χανιά. Προϋπόθεση, επίσης, αποτελεί να καλλιεργούν τηρώντας τις διαδικασίες είτε της ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής, είτε της βιολογικής γεωργίας. Παράλληλα, θα πρέπει να ελαιοποιούν τον ελαιόκαρπό τους ή να μεταποιούν τις επιτραπέζιες ελιές τους σε ελαιοτριβεία και μονάδες επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς που διαθέτουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ISO 22000:2005. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με την έναρξη της καινούργιας ελαιοκομικής περιόδου 2010-11 οι εν λόγω μονάδες, που συνεργάζονται με τους ελαιοκαλλιεγητές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εισπράξουν το κοινοτικό ποιοτικό πριμ, θα πρέπει να διαθέτουν το πιστοποιητικό για το σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων.

Αύξηση πωλήσεων βιολογικών στις ΗΠΑ

Παρά την οικονομική κρίση, οι πωλήσεις βιολογικών αγροτικών προϊόντων στις ΗΠΑ το 2009 έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ την τελευταία δεκαετία έχουν υπερτριπλασιατεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Οργανισμού Εμπορίου Βιολογικών Προϊόντων, οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων πέρυσι αυξήθηκαν κατά 5,3%, φθάνοντας συνολικά στα 26,6 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 24,8 δισ. αφορούν βιολογικά τρόφιμα και το υπόλοιπο 1,8 δισ. άλλα βιολογικά προϊόντα (non food). H μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων βιολογικών προϊόντων πέρσι στις ΗΠΑ εντοπίζεται στα φρουτολαχανικά (+11,4%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος), που αντιστοιχούσαν στο 38% των συνολικών πωλήσεων. Την τελευταία δεκαετία οι πωλήσεις βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 307%, καθώς από 6,1 δις δολάρια το 2000, έφθασαν πέρσι στα 24,8 δις.

Τρία λεπτά/κιλό η εισφορά δακοκτονίας

Αμετάβλητη, στα περυσινά επίπεδα των 3 λεπτών το κιλό καθορίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών η εισφορά που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ελαιοπαραγωγοί για τις δαπάνες του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς. Η εισφορά δακοκτονίας καταβάλλεται τόσο για την παραγωγή ελαιολάδου, όσο και επιτραπέζιων ελιών, με βάση της χονδρικά πωλούμενες ποσότητες προϊόντος από τους ελαιοκαλλιεργητές ή τους εντολοδόχους αυτών.

Προφυλακίστηκαν για τη φωτιά στη Σάμο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις κτηνοτρόφοι που κατηγορούνται ως υπαίτιοι για την πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 28 Ιουλίου στο Κοκκάρι της Σάμου. Οι τρεις κτηνοτρόφοι είχαν ζητήσει και είχαν πάρει δυο 48ώρες προθεσμίες και παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν. Κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή και οι τρεις μελισσοκόμοι που φέρονται ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στην περιοχή Κακοπέρατο της Σάμου.

4 Αυγ 2010

Ανήλικοι Γεωργιανοί διαρρήκτες

Συμμορία στην οποία μετείχαν και ανήλικοι Γεωργιανοί συνελήφθη επ' αυτοφώρω από την ειδική ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της αστυνομίας, στην περιοχή της Ηλιούπολης, να κάνει διαρρήξεις κατοικιών.Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας ειδική ομάδα παρατήρησε μια ομάδα τριών νεαρών παιδιών ηλικίας 15,17 και 22 ετών να βγαίνει από μια πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού. Τους θεώρησε ύποπτους από αυτά που είχαν τα χέρια τους, τους κυνήγησε και όταν τους συνέλαβε διαπίστωσε ότι ήταν τρεις Γεωργιανοί κάτοικοι του κέντρου των Αθηνών, οι οποίοι έκαναν διαρρήξεις με την κλασσική μέθοδο των Γεωργιανών, δηλαδή της αφαίρεσης του αφαλού των θυρών.Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρήξει τουλάχιστον άλλα πέντε σπίτια τον ίδιο μήνα στην περιοχή και στα σπίτια τους βρέθηκαν αρκετά από τα κλοπιμαία, δηλαδή τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα.Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί εάν ευθύνονται και για άλλες κλοπές και η αστυνομία θεωρεί ότι οι τρεις είναι μέλη ευρύτερης σπείρας στην οποία μετέχουν τόσο και άλλοι ανήλικοι όσο και ενήλικες, από τους οποίους και καθοδηγούνται και οι οποίοι παραλαμβάνουν τα κλοπιμαία.
ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΕΧΤΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ.

Φωτιές στη Ρωσία

Μείωση στο φυτοπλαγκτόν

Το θαλάσσιο φυτοπλαγκτόν, το σύνολο δηλαδή των απειράριθμων μικροσκοπικών οργανισμών που τρέφουν - άμεσα ή έμμεσα - κάθε ζωντανό πλάσμα των ωκεανών και απορροφά αέρια του θερμοκηπίου, μειώνεται εδώ και ένα αιώνα με μέσο ετήσιο ρυθμό περίπου 1%.
Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει μια νέα καναδική επιστημονική μελέτη, που προειδοποιεί ότι, εάν αυτή η ανησυχητική τάση συνεχιστεί, θα αποδιοργανώσει τις αλυσίδες τροφής στις θάλασσες του πλανήτη, μειώνοντας κι άλλο τα ψάρια που αλιεύονται για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ παράλληλα θα επιταχύνει την κλιματική αλλαγή.
Η έρευνα, που διήρκεσε τρία χρόνια, υπολογίζει ότι μόνο μετά το 1950 έχει χαθεί περίπου το 40% του φυτοπλαγκτόν.
Οι επιστήμονες γνώριζαν από δορυφορικές εικόνες ότι, το φυτοπλαγκτόν στα ανώτερα στρώματα των θαλασσών μειώνεται εδώ και 30 χρόνια, με συνέπεια τη μείωση της συγκέντρωσης χλωροφύλλης, της πράσινης ουσίας η οποία βοηθά το φυτοπλαγκτόν να φωτοσυνθέτει, δηλαδή να απορροφά διοξείδιο του άνθρακα και να απελευθερώνει οξυγόνο (περίπου το μισό αυτού που αναπνέουμε).
Όμως, η νέα έρευνα, υπό τον καθηγητή κ. Ντάνιελ Μπόις, του πανεπιστημίου Νταλουζί του Χάλιφαξ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature», μελέτησε παλιά ναυτιλιακά αρχεία που φθάνουν μέχρι το 1900, τα οποία κατέγραφαν τη διαφάνεια των νερών (σχετίζεται άμεσα με την ποσότητα φυτοπλαγκτού στο νερό) και διαπίστωσε ότι η τάση μείωσης του φυτοπλαγκτόν έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον ένα αιώνα σε όλο σχεδόν τον πλανήτη.
Εξαίρεση αποτελούν μόνο μερικές παράκτιες ζώνες, όπου το φυτοπλαγκτόν έχει αυξηθεί, καθώς εκεί χύνονται τα χημικά υπολείμματα από τα γεωργικά λιπάσματα, τα οποία ευνοούν την ανάπτυξη του φυτοπλαγκτού. Οι απώλειες φαίνεται να είναι μεγαλύτερες σε εκείνες τις περιοχές των ωκεανών (πολικές και τροπικές), που θερμαίνονται περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής ή άλλων αιτιών.
Σύμφωνα με τον κ. Μπόις, επειδή το φυτοπλαγκτόν αποτελεί βασική τροφή για τα υπόλοιπα πλάσματα των θαλασσών, οι πληθυσμοί τους θα μειώνονται όλο και περισσότερο, καθώς χάνουν τη βασική πηγή διατροφής τους.
ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

Συγκρούσεις στα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Τρεις στρατιώτες και ένας δημοσιογράφος σκοτώθηκαν και ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε, από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στη μεθόριο μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ.Το επεισόδιο έγινε όταν ισραηλινή περίπολος προσπάθησε να ξεριζώσει ένα δέντρο από την ουδέτερη περιοχή που ελέγχει ο ΟΗΕ. Σύμφωνα με το λιβανικό στρατό, οι ισραηλινοί δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις των ανδρών του ΟΗΕ να αποχωρήσουν με αποτέλεσμα ο λιβανικός στρατός να παρέμβει.
Ο ισραηλινός στρατός κατέστησε σήμερα «εξ' ολοκλήρου υπεύθυνο» το λιβανικό στρατό για τις φονικές ανταλλαγές πυρών που σημειώθηκαν στη μεθόριο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ. «Ο λιβανικός στρατός, ο οποίος διέκοψε την ηρεμία σε αυτήν τη ζώνη, φέρει εξ' ολοκλήρου την ευθύνη για αυτό το επεισόδιο», σημειώνει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, στην οποία υπογραμμίζει ότι οι άνδρες του άνοιξαν πυρ, για να απαντήσουν στο λιβανικό στρατό, με ελαφρά όπλα.
«Ο λιβανικός στρατός άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση θέσης του στρατού κατά μήκος της λιβανικής μεθορίου, στο βόρειο Ισραήλ. Η (ισραηλινή) δύναμη βρισκόταν σε ισραηλινό έδαφος, πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης ρουτίνας σε συντονισμό με τη (δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο) Finul», προσθέτει ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του. Ένα ισραηλινό ελικόπτερο άνοιξε επίσης πυρ προς την κατεύθυνση του λιβανικού στρατού, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Αργότερα τη νύχτα, πυρά του ισραηλινού πυροβολικού προς τη Λωρίδα της Γάζας, σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο μαχητή, ενώ τραυμάτισαν άλλον, ανέφεραν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές μιλώντας στο Ρόιτερ.
Τα πυρά αυτά εστιάζονται πολύ κοντά στο Χαν Γιουνίς, στο νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, ανέφεραν οι παλαιστινιακές πηγές.
Ο Λίβανος θα αντιμετωπίσει «με όλα τα διαθέσιμα μέσα του» τις ισραηλινές επιθέσεις, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αμύνης του Λιβάνου στρατηγός Σαϊντ Έιντ, έπειτα από τις σημερινές αιματηρές μεθοριακές συγκρούσεις ανάμεσα στον ισραηλινό και τον λιβανικό στρατό.
«Κατόπιν διαβουλεύσεων, το Συμβούλιο εξέδωσε οδηγίες για να αντιμετωπισθεί οποιαδήποτε επιβουλή κατά των εδαφών μας, του στρατού μας και των πολιτών μας, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και όποιες και να είναι οι θυσίες», τόνισε ο στρατηγός. Το Συμβούλιο «αποφάσισε επίσης να δώσει οδηγίες στον αντιπρόσωπο του Λιβάνου στον ΟΗΕ για να καταθέσει προσφυγή στο ΣΑ του Οργανισμού και να θίξει το θέμα της επίθεσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του», τόνισε ο ίδιος.
Εξάλλου, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να δοθεί τέλος στις «ισραηλινές επιθετικές πρακτικές».
«Ο πρόεδρος του υπουργικού συμβουλίου, Σαάντ Χαρίρι, επικοινώνησε με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και μίλησε μαζί του για την ισραηλινή επιθετικότητα κατά του λιβανικού στρατού» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. «Ζήτησε ακόμη τη βοήθεια της Γαλλίας προκειμένου να δοθεί τέλος στις επιθετικές πρακτικές του Ισραήλ κατά του Λιβάνου και του στρατού του και να αναγκάσει το Ισραήλ να εφαρμόσει πλήρως το ψήφισμα 1701, το οποίο είχε δώσει τέλος στον πόλεμο του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ» προσθέτει η ανακοίνωση.
Ο κ. Χαρίρι επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, τον υπουργό Εξωτερικών Άχμεντ Αμπούλ Γέιτ, τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σχετικά με τα μέσα που θα «αντιμετωπίσει την ισραηλινή επιθετικότητα».
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου καταδίκασε ακόμη την παραβίαση της κυριαρχίας του Λιβάνου και ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη και την διεθνή κοινότητα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει η επιθετικότητα του.
Τo Iσραήλ επιβεβαιώνει το θάνατο αξιωματικού του
Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός Ισραηλινού αξιωματικού στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τον στρατό του Λιβάνου στα σύνορα των δύο χωρών, αναφέροντας ότι πρόκειται για τον Ντοβ Χαράρι, διοικητή τάγματος με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη.Ο θάνατος του 45χρονου αξιωματικού έγινε γνωστός από τηλεοπτικό σταθμό του Λιβάνου, αλλά ο ισραηλινός στρατός καθυστέρησε την επίσημη ανακοίνωση μέχρι να ειδοποιηθεί η οικογένεια του θύματος.
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Χεζμπολάχ: «Το Ισραήλ δολοφόνησε τον Ραφίκ αλ Χαρίρι»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι «δολοφόνησε τον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Ραφίκ αλ-Χαρίρι» τον Φεβρουάριο 2005. «Ναι, κατηγορούμε τον σιωνιστή εχθρό ότι δολοφόνησε τον μάρτυρα Ραφίκ αλ-Χαρίρι, την 14η Φεβρουαρίου 2005», τόνισε σε σημερινή του ομιλία ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.
Ο σεΐχης Νασράλα υποσχέθηκε εξάλλου σήμερα «στις 9 Αυγούστου, με συνέντευξη Τύπου που θα δώσει την ημέρα εκείνη, να προσκομίσει στοιχεία, που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό του αυτόν, αλλά και ν αποκαλύπτουν τους αληθινούς εγκληματίες πίσω από τη δολοφονία του Ραφίκ αλ-Χαρίρι».

3 Αυγ 2010

Γυναικείο ποδόσφαιρο

Πίνανε γάλα απο κλωνοποιημένες αγελάδες

Αναστάτωση προκαλεί στην Μεγάλη Βρετανία η είδηση ότι κτηνοτρόφος πωλούσε γάλα από αγελάδες που έχουν κλωνοποιηθεί, κάτι που απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων της Βρετανίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας μετά από τις καταγγελίες του βρετανού κτηνοτρόφου στην εφημερίδα «International Herald Tribute». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του κτηνοτρόφου «κάθε μέρα αναμειγνύει το γάλα που αρμέγει από μία αγελάδα η οποία έχει γεννηθεί με την μέθοδο της κλωνοποίησης με αυτό των υπόλοιπων αγελάδων του κοπαδιού του».
Ο βρετανός κτηνοτρόφος ανέφερε επίσης ότι έχει πουλήσει τα έμβρυα αυτής της αγελάδας σε κτηνοτρόφους που βρίσκονται στον Καναδά. Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA) «θα διερευνήσει φυσικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην εισαγωγή στην τροφική αλυσίδα ενός νέου τροφίμου το οποίο δεν έχει εγκριθεί» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του οργανισμού. «Από το 2007, η ερμηνεία της FSA για την νομοθεσία είναι ότι το κρέας και τα προϊόντα που παράγονται από κλώνους και τους απογόνους τους θεωρούνται ως νέα τρόφιμα και επομένως χρειάζεται η έκδοση μιας άδειας στην αγορά», σημείωσε ο βρετανός εκπρόσωπος. «Η Υπηρεσία δεν έλαβε κανένα αίτημα που να σχετίζεται με την κλωνοποίηση και δεν έχει χορηγηθεί καμία άδεια» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της FSA. Από την πλευρά του ο Πίτερ Στίβενσον, του οργανισμού "Compassion"στην παγκόσμια γεωργία, εξέφρασε την ανησυχία του.

Αύξηση εισαγόμενων μήλων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με κανονισμό που δημοσιεύεται σε φύλλο της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχώρησε στην αύξηση των ποσοτήτων εισαγόμενων από τρίτες εκτός Κοινότητας χώρας μήλων, στις οποίες δεν θα επιβάλλονται πρόσθετοι κοινοτικοί δασμοί. Συγκεκριμένα, από 886.383 τόνους που ήταν η αδασμολόγητη προς εισαγωγή ποσότητα για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως τις 31 Αυγούστου κάθε έτους, αυξάνεται στο 1.262.435 τόνους.
Για το χρονικό διάστημα από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους η αδασμολόγητη ποσότητα μήλων ήταν 81.237 τόνοι και τώρα αυξάνεται στους 95.357 τόνους.
ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΗΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.....

2 Αυγ 2010

Τότε έλεγε τραγούδι της.. Πόπης τώρα μεγάλωσε


Ήταν μόλις δέκα χρονών όταν τραγούδησε με την Ελίνα Κωνσταντοπούλου το τραγούδι «με λένε Πόπη». Τώρα ακολούθησε την γνωστή συνταγή και έκανε μια γυμνή φωτογράφηση.

Μείωση της τιµής του φρέσκου γάλακτος

Με ανακοίνωσή της η δραµινή γαλακτοβιοµηχανία ΝΕΟΓΑΛ, ανακοίνωσε χθες την µείωση κατά δέκα λεπτά το λίτρο στη τιµή του φρέσκου παστεριωµένου γάλακτος. Πρόκειται για µια σηµαντική κίνηση, τόσο σε επίπεδο παρέµβασης στην τοπική αγορά, όσο και σε συµβολικό επίπεδο. Στην ανακοίνωση της εταιρίας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, γίνεται αναφορά στο πρόγραµµα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας και στο πάντα υψηλό επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας τω ν τροφίµων της, καθώς και στην πρόθεση της ΝΕΟΓΑΛ να συµβάλει στο ξεπέρασµα της οικονοµικής κρίσης.
Η µείωση της τιµής στο φρέσκο παστεριωµένο γάλα της εταιρίας, είναι από την 1η Αυγούστου 10 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο γάλακτος και θα ισχύσει αναλογικά για όλες τις συσκευασίες του προϊόντος.

Δηλώσεις ζημιών

Από τις 17 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων των αγροτών για την εκτίμηση ζημιών για τις βαμβακοκαλλιέργειες, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους αγροτών του Έβρου, με θέμα την εκτίμηση ζημιών από τις πλημμύρες για τις βαμβακοκαλλιέργειες.
Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα των πληρωμών των κτηνοτρόφων που υπέστησαν ζημιές στο ζωικό τους κεφάλαιο, για τους οποίους πληρωμές θα ξεκινήσουν στις 3 Αυγούστου.

Αναστολή κινητοποιήσεων

Σε αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει για σήμερα προχώρησαν οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας, λόγω της διαφωνίας που εξέφρασαν με την απόφαση του σωματείου τους. Πολλοί παραγωγοί δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ερχόμενοι σε ρήξη με τους συνδικαλιστές εκπροσώπους τους.Οι κινητοποιήσεις θα γίνονταν με αίτημα την εξασφάλιση καλύτερων τιμών παραγωγού για φέτος.Σύμφωνα με τον επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής αγώνα νομού Πέλλας, Τάσο Κυραλίδη, αιτία της αναστολής των κινητοποιήσεων, οι οποίες περιελάμβαναν -μεταξύ άλλων- τον αποκλεισμό κονσερβοποιείων, ήταν η αλλαγή στάσης των ομάδων παραγωγών.«Οι ομάδες έκαναν πίσω ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, παρότι γνωρίζουν πολύ καλά τις επιπτώσεις της συγκεκριμένης κίνησης. Η μη κινητοποίηση μας αφήνει στο έλεος και στις ορέξεις των βιομηχανιών», υποστήριξε ο κ. Κυραλίδης, εκφράζοντας την αντίθεσή του με τη στάση των συναδέλφων του.Κατόπιν τούτου, ποσότητες συμπύρηνων ροδακίνων παραδίδονται κανονικά στις βιομηχανίες της Πέλλας, σε τιμές 0,18-0,20 ευρώ, πολύ χαμηλότερες από τα 0,35 ευρώ που διεκδικούσαν αρχικά οι παραγωγοί.Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κυραλίδης, σημαντικό μέρος των ροδακίνων που παραδίδονται, επιστρέφονται στους παραγωγούς από τα εργοστάσια ή απορροφώνται για χυμούς, αντί για κομπόστες, στη μισή τιμή. Σημειώνεται ότι η τιμή των ροδακίνων που προορίζονται για χυμούς κυμαίνεται στο 40%-60% εκείνης των φρούτων που γίνονται κομπόστα.Κι αυτό διότι οι ποικιλίες που μαζεύονται αυτές τις ημέρες -«Λόαντελ», «Φορτούνα», «Α-37» και «Κατερίνα»- ωρίμασαν υπερβολικά πάνω στα δέντρα λόγω της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και οι βιομηχανίες υποστηρίζουν ότι τα φρούτα δεν είναι πλέον κατάλληλα για κομπόστες.«Συνολικά στην Ημαθία και την Πέλλα χάθηκαν πάνω από 40.000-50.000 τόνοι λόγω της απεργίας», επεσήμανε ο κ. Κυραλίδης. Όπως επεσήμανε, κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι παραγωγοί με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Κανελλόπουλο, ο τελευταίος τους διαβεβαίωσε ότι ενδέχεται να διερευνηθούν τρόποι για την αποζημίωση των παραγωγών.Εκτός από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα νομού Πέλλας, στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Κίνησης Αγροτών Ημαθίας.

Μειωμένη η φετινή παγκόσμια σοδειά δημητριακών

Οι νέες προβλέψεις από το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών (IGC) υποστηρίζουν ότι μικρότερη, έναντι των προηγούμενων προβλέψεων, αναμένεται να είναι η καινούργια παγκόσμια σοδειά δημητριακών, εξαιτίας κυρίως των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας που πλήττει την παραγωγή σε Ρωσία, Ουκρανία και Καζακστάν. Μόνο στη Ρωσία λόγω του παρατεταμένου καύσωνα και της υγρασίας έχουν καταστραφεί σοδειές δημητριακών σε έκταση περίπου ίση με της Πορτογαλίας, όπως πιστοποίησε το Μετεωρολογικό κέντρο «Fobos» και το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας.
Με βάση τις νεώτερες προβλέψεις, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το IGC, η παγκόσμια παραγωγή σταριών της νέας εμπορικής περιόδου 2010-11 θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 2,4%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή (το IGC αναθεώρησε προς τα κάτω κατά 13 εκατ. τόνους τις προβλέψεις του προηγουμένου μηνός). Αντιθέτως, στο καλαμπόκι εκτιμάται αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 2,2%. Τόσο στα σιτάρια, όσο και στο καλαμπόκι το ΙGC προβλέπει αύξηση της παγκόσμιας κατανάλωσης κατά 1,1% και 1,6% αντίστοιχα. Έτσι, ο περιορισμός της παραγωγής, σε συνδυασμό με την αύξηση της κατανάλωσης, οδηγούν το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών σε αναθεώρηση του ύψους των διεθνών αποθεμάτων στα τέλη της εμπορικής περιόδου 2010-11 (καλοκαίρι 2011), τα οποία τώρα εκτιμούνται ότι θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα από τα αντίστοιχα φετινά, χωρίς όμως αυτό να αλλάζει το ότι θα είναι τα δεύτερα υψηλότερα αποθέματα στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Οι πληροφορίες για συνέχιση του κύματος καύσωνα στη Ρωσία και τις γειτονικές της χώρες, είχαν ως αποτέλεσμα τη διατήρηση του ανοδικού κλίματος στις τιμές των σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε περίπτωση αισθητής κάμψης της παραγωγής στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, πιστεύεται ότι οι τρίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες της Μεσογείου θα στρέψουν το αγοραστικό τους ενδιαφέρον στα κοινοτικά σιτάρια.

Σοκαρισμένοι οι αντιρατσιστές

Σοκ στην αντιπολίτευση, την κοινή γνώμη και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Γαλλίας προκάλεσε η πρόταση του Νικολά Σαρκοζί, την Παρασκευή στην Γκρενόμπλ, να αφαιρείται η γαλλική ιθαγένεια από πολίτες «ξένης καταγωγής», που θέτουν εκ προθέσεως σε κίνδυνο τη ζωή Γάλλων στρατιωτικών, αστυνομικών, χωροφυλάκων και άλλων «δημόσιων λειτουργών».
«Δυστυχώς, 50 χρόνια άναρχης μετανάστευσης απέτυχαν να οδηγήσουν σε ενσωμάτωση» είπε μεταξύ άλλων ο Σαρκοζύ στην ομιλία της Γκρενόμπλ.
Χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Δήλωσε στη Le Parisien ότι θα πρέπει να αφαιρείται και η ιθαγένεια όσων εργάζονται παράνομα στη Γαλλία, υποβάλλουν άνδρες ή γυναίκες σε ακρωτηριασμό (περιτομή ή κλειτοριδεκτομή), διεξάγουν εμπόριο ανθρώπων ή διαπράττουν «βαριά αδικήματα». Να φυλακίζονται και οι... γονείς νεαρών εγκληματιών ζήτησε επιπλέον ο δεξιός βουλευτής Ερίκ Σιοτί.
Από την άλλη πλευρά, ο Λεπέν χλεύασε τον Σαρκοζί ότι «είναι όλο λόγια» (!) και τον κάλεσε να ανοίξει τον δρόμο σε απελάσεις μεταναστών, που καταδικάζονται από τα γαλλικά δικαστήρια.
Σοκαρίστηκε το κίνημα των αντιρατσιστών και πολυφυλετιστών της Ευρώπης…. Χρειάζονται επειγόντως διακοπές

Συλλήψεις Αλβανών για την αιματηρή συμπλοκή στο Διαβατό Ημαθίας

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, που συμμετείχαν την περασμένη Τετάρτη στην αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών στο Διαβατό Ημαθίας, προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί της Βέροιας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο από τους συλληφθέντες είναι αδέλφια και σε βάρος τους εκκρεμούν δύο εντάλματα σύλληψης από το 2001, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και επιπλέον για τον έναν εξ αυτών μια καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με άλλους δύο που συνελήφθησαν προχθές, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμπλοκής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία.
Διετάχθη η κράτησή τους, ενώ αναμένεται η παραπομπή τους στον ανακριτή. Η Αστυνομία αναζητεί τρία ακόμη άτομα, που συμμετείχαν στο επεισόδιο.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΦΟΥ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ.....