22 Απρ 2010

«Όχι» στα μήλα

«Όχι» στο αίτημα για κάλυψη της απώλειας εισοδήματος αλλά «ναι» στη στήριξη εξαγωγών του προϊόντος σε αγορές του εξωτερικού είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε εκπροσώπους φορέων της επαρχίας Αγιάς Λάρισας σε σχετική σύσκεψη για το μήλο.
Ο Καρχιμάκης απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να δοθεί στους μηλοπαραγωγούς της επαρχίας Αγιάς οικονομική στήριξη για την κάλυψη του μειωμένου εισοδήματος λόγω της χαμηλής τιμής του προϊόντος (2,5 με 3 ευρώ πωλείται η κλούβα των 17 κιλών) αλλά και των αδιάθετων ποσοτήτων.
Αντίθετα, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να παρέμβει στο υπουργείο Εξωτερικών ώστε να στηριχθούν οι εξαγωγές μήλων προς τη Ρωσία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία (χαχαχα που κατάντησαν οι εξαγωγές μας καλά διαβάσατε σε αυτές τις αγορές πια πουλάμε).
Παράλληλα, ανέλαβε να εξετάσει το ενδεχόμενο να διατεθούν μήλα στις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να απορροφηθούν οι ποσότητες που βρίσκονται σήμερα στα ψυγεία. Επιπρόσθετα, συμφώνησε να στηρίξει την κατοχύρωση του μήλου Αγιάς ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σχετική πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς της περιοχής).

Δεν υπάρχουν σχόλια: