30 Απρ 2010

Το γυμνάζουν το κορμί

«Μετάλλιο» στα γυμναστήρια δημοσίων οργανισμών κερδίζει αυτό της Βουλής, που στεγάζεται στον 1ο όροφο και στο υπόγειο ιδιόκτητου κτιρίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οδό Μητροπόλεως 1. Δικαίωμα χρήσης των χώρων και των υπηρεσιών -δωρεάν- έχουν οι εργαζόμενοι της Βουλής, οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές, οι διαπιστευμένοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες και οι επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
Η «Μονάδα Εργασιακού Αθλητισμού» όπως ονομάζεται, λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2003, ενώ οι μέχρι σήμερα εγγραφές φτάνουν τις 1.350. Από αυτούς, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της μονάδας, Παναγιώτη Πολυχρονόπουλο, οι 800 έχουν γυμναστεί έστω και μία φορά, ενώ οι ενεργοί κάθε χρόνο είναι περίπου 350 άτομα. Το 80% είναι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου και μόνο 10% βουλευτές, με το υπόλοιπο 10% να εμπίπτει στις υπόλοιπες κατηγορίες δικαιούχων.
Σημειώνεται πως οι υπάλληλοι της Βουλής είναι συνολικά 1.450 άτομα. Λειτουργεί από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 9.00 το βράδυ, όπως επίσης και Σάββατο μεταξύ 9.00 και 17.00, αν και οι ώρες αιχμής είναι 14.00 με 18.00 το απόγευμα. Στο γυμναστήριο απασχολούνται εννέα γυμναστές, που είναι όλοι υπάλληλοι της Βουλής, όπως και όλο το προσωπικό της «μονάδας» - καθαριστές κ.λπ.
Εκτός από την άνετη αίθουσα οργάνων -με τους οκτώ διαδρόμους, τα έξι καθιστά και όρθια ποδήλατα κ.ά.- και το χαμάμ, η μονάδα διαθέτει και τρεις αίθουσες ομαδικών προγραμμάτων, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν γιόγκα, πιλάτες (χωρίς όργανα) και διάφορα άλλα προγράμματα. Κάθε Δευτέρα παραδίδονται μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χωρών και κάθε Πέμπτη λατινοαμερικάνικων και ευρωπαϊκών.
Στο γυμναστήριο της Βουλής λειτουργεί και μονάδα εργομετρικής αξιολόγησης, ενώ παρέχονται και ειδικά προγράμματα θεραπευτικής γυμναστικής για τη μέση και τον αυχένα.
Πρέπει να έχουν ομορφο κορμί για να κάνουν το καμάκι τους στις παραλίες το καλοκαιράκι. Μα για αυτούς είναι η ζωή όχι για μας τους μαμάκες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: