30 Απρ 2010

Συμβόλαιο θανάτου

Το «συμβόλαιο» με ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ θα κατατεθεί στη Βουλή στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας με τη μορφή του κατεπείγοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο είναι σχεδόν έτοιμο και τα μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος τους συμφωνημένα, όπως φάνηκε και από το «σκληρό» πακέτο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων με τους οποίους συναντήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα μέτρα
Πολύ σκληρά, με πρωτοφανείς κοινωνικές επιπτώσεις, είναι τα μέτρα που θα επιβληθούν για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου με τους κοινωνικούς εταίρους. Η βοήθεια θα είναι της τάξης των 120 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο πακέτο που έχει πάρει ποτέ χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα μέτρα - πολλά από τα οποία είναι άμεσης εφαρμογής - στα οποία φαίνεται να καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα είναι:
- Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα
- Κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα
- Ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού, στο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
- Αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ
- Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης
- Αύξηση του ορίου των απολύσεων
Η πιθανή ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει ξεκαθαριστεί με ποιο τρόπο θα γίνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως έχει τη μορφή επιδόματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα περιλαμβάνεται στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών, των αποζημιώσεων κ.λ.π.
ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ;;;; ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ....(!)
ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ;;; ΟΧΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....(!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: