21 Απρ 2010

Γκερέκου: Προς άρση του καμποτάζ

Τη δέσμευσή της για άμεση προώθηση λύσης για την άρση του καμποτάζ εξέφρασε στη συνεδρίαση του ΣΕΤΕ η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απογευματινή ομιλία του πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα, η υφυπουργός δήλωσε ότι οι αποφάσεις για το θέμα αυτό θα ληφθούν το συντομότερο δυνατόν και όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες.
Παράλληλα, η κ. Γκερέκου προανήγγειλε τις άμεσες πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας στον τομέα του τουρισμού, που θα τεθούν σε ισχύ το προσεχές διάστημα. Στο νομοθετικό επίπεδο αναμένεται η κατάθεση εντός των επόμενων ημερών του νομοσχεδίου για τον αγροτουρισμό και του νομοσχεδίου για τον ιαματικό τουρισμό.
Παράλληλα, νομοθετικές παρεμβάσεις αναμένεται να γίνουν άμεσα και στα θέματα των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών των κάμπινγκ αλλά και των χιονοδρομικών κέντρων.
Σε ό,τι αφορά στα επενδυτικά προγράμματα, έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες που αφορούν στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και ήδη είναι έτοιμος ο οδηγός πράξης για την εφαρμογή του προγράμματος Πράσινος Τουρισμός.
Παράλληλα, η υφυπουργός, απευθυνόμενη στους επιχειρηματίες του τουρισμού, στάθηκε στο ειδικό χωροταξικό για τον Τουρισμό και έκανε αναφορά στην παραθεριστική κατοικία.
Συγκεκριμένα, προανήγγειλε τη δημιουργία επιτροπής στο πλαίσιο του υπουργείου με τη συμμετοχή του ΣΕΤΕ και άλλων τουριστικών φορέων, με στόχο την κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Κοινή πεποίθηση των φορέων του τουρισμού είναι ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με σημαντικές απώλειες στα τουριστικά έσοδα, που θα κινηθούν από 6 έως 10%.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΠΕΣΤ Αντώνη Στελιάτο, καταγράφονται μαζικές απώλειες στις θέσεις εργασίας, με το θαλάσσιο τουρισμό να διεκδικεί την πρώτη θέση, και με τις απώλειες να φθάνουν το 40% σε σχέση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: