22 Φεβ 2010

Κινητοποιήσεις από ντοματοπαραγωγούς των Σερρών

Δίωρη κατάληψη, αρχικά των γραφείων της Β’ ΔΟΥ Σερρών και στη συνέχεια στο κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της νομαρχίας, προχώρησαν σήμερα, συμβολικά οι ντοματοπαραγωγοί του νομού.Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποί τους, με τη διαμαρτυρία τους αυτή εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν από την εφορία, όταν ύστερα από τον έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε πως δήλωσαν ψευδή στοιχεία για την παραγωγή τους το 2003.
Από την πλευρά τους, οι ντοματοπαραγωγοί ισχυρίζονται ότι δεν ήταν σωστός ο έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκαν και ζητούν τον ακριβή επανέλεγχο των δηλώσεών τους. Μάλιστα, αύριο πρόκειται να συναντηθούν - για το ζήτημα που έχει προκύψει - με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο ντοματοπαραγωγών Σερρών, Αθανάσιο Τασάκο, ζητείται επανέλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς όπως υποστηρίζει, «το ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε τυπικά στατιστικά στοιχεία και μαθηματικούς υπολογισμούς για να στοιχειοθετήσει υποθετικές, και όχι πραγματικές, παραβάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: