31 Δεκ 2009

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


















ΤΟ 2010 ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ Β. ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗΝ Α. ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΙΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ, ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΕΡΡΩΣΘΕ.

Έφυγε η Αννούλα της Αυστραλίας

Η ομογένεια της Αυστραλίας θρηνεί την απώλεια της Άννας Μάθιους, της «Αννούλας» του Ελληνισμού, η οποία πέθανε πλήρης ημερών, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Η Άννα Μάθιους αφιέρωσε τη ζωή της προσφέροντας εθελοντικές υπηρεσίες στην ομογένεια. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και «θετή Μητέρα» της «Αυστραλο-Ελληνικής Κοινωνικής Πρόνοιας Μελβούρνης και Βικτωρίας», που ιδρύθηκε το 1971 και του μετέπειτα «Αυστραλο-Ελληνικού Συλλόγου Φροντίδας Ηλικιωμένων» που ίδρυσαν 12 μέλη τα οποία αποσπάσθηκαν το 1977 από την «Πρόνοια» και ίδρυσαν κατ' αρχήν την «Australian Greek Society for the Care of the Elderly» στο Springs st. του Clayton, η οποία έκτοτε ίδρυσε συνολικά άλλα τρία παραρτήματα, ένα στο Thornbury, ένα άλλο στο St. Albans και ένα τρίτο στο Lower Templestowe, ενώ ένα ακόμα έχει υπό τη φροντίδα του το Newcastle της Νέας Νότιας Ουαλίας. Συνολικά πέντε γηροκομεία, τρία γηριατρεία και κέντρα για τους ομογενείς που πάσχουν από άνοια.
Σε όλα αυτά τα ιδρύματα η αποθανούσα, διέθεσε όλα τα χρόνια της ζωής της σε 24ωρη εθελοντική προσφορά συγκεκριμένης εργασίας δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας με την ομογένεια, τους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, τους Συλλόγους, τα ΜΜΕ και τις αυστραλιανές Κοινωνικές Αρχές.

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ελλάδα οργανώνει η ΑΧΕΠΑ

Πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το παράρτημα του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης στην Αθήνα, διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά η ΑΧΕΠΑ.
Το πρόγραμμα, με τίτλο «Ταξίδι στην Ελλάδα», είναι σχεδιασμένο να παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια υπέροχη εκπαιδευτική εμπειρία και παράλληλα να τους φέρει σε άμεση επαφή με την κοινωνία και την πολιτισμό της Ελλάδας.
Νέα μαθήματα, συναρπαστικές εκδρομές, ειδικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες που προβλέπει το πρόγραμμα, το καθιστούν ελκυστικό όχι μόνο σε νέους φοιτητές, αλλά και σε φοιτητές που το έχουν ήδη παρακολουθήσει στο παρελθόν και επιθυμούν να ξαναζήσουν την εμπειρία. Σύμφωνα με πολλούς από αυτούς, όπως αναφέρει η "Φωνή της Αμερικής", το πρόγραμμα αποτελεί μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία.
Πάτμος, Σαντορίνη, Ρόδος, Μύκονος, Έφεσος, Κρήτη, Ολυμπία, είναι μερικά μόνο από τα μέρη, στα οποία θα ξεναγηθούν οι Ελληνοαμερικανοί φοιτητές.
Μέχρι σήμερα, στο πρόγραμμα «Ταξίδι στην Ελλάδα» έχουν λάβει μέρος 270 φοιτητές από 53 πανεπιστήμια της Βόρειας Αμερικής.

Πρόβλημα και στην Ευρώπη

Το πρόβλημα με τους μαζικούς θανάτους μελισσών, που πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ, άρχισε να γίνεται ορατό και σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, εντείνοντας τον κίνδυνο για την αγροτική παραγωγή και αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα.
Το 84% περίπου των ειδών που καλλιεργούνται στην Ευρώπη εξαρτώνται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό από την επικονίαση μέσω των μελισσών και άλλων εντόμων, όπως οι πεταλούδες. Η μείωση του αριθμού των μελισσών αναμένεται να φέρει ανατροπή στις συνθήκες γονιμοποίησης των φυτών, πλήττοντας έτσι το φυτικό κεφάλαιο. Μερίδα επιστημόνων υποστηρίζει ότι για την ελάττωση του αριθμού των μελισσών ευθύνονται τα αγρό-χημικά που χρησιμοποιούνται στην εντατική γεωργία.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρακτικές όπως η εντατική γεωργία, η υπερβόσκηση και η κατάτμηση εκτάσεων, εντείνουν τις αρνητικές πιέσεις στα επικονιαστικά έντομα.
Παράλληλα, σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και η εγκατάλειψη της αγροτικής γης σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και στην πατρίδα μας.

Γεμίσαμε Κοκαΐνη

Τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κέντρο κοκαΐνης επισημαίνει η ετήσια έκθεση για τα ναρκωτικά που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των τεσσάρων διωκτικών Αρχών (αστυνομία, Λιμενικό, ΥΠEE και Τελωνειακές Υπηρεσίες).
Στην παρουσίαση των διαπιστώσεων από τα στοιχεία για τα ναρκωτικά του 2008, που κάνει ο πρόεδρος του ΣOΔN, υποστράτηγος Aδαμάντιος Σταματάκης, υπογραμμίζεται:
«Η χώρα μας, με εκτεταμένη ακτογραμμή, πολυάριθμα νησιά, με μεγάλους και σημαντικούς λιμένες μέσω των οποίων διακινείται μεγάλος αριθμός κοντέινερ, φορτηγά διεθνών μεταφορών (TIR), είναι δυνατόν να αποτελέσει στόχο των διεθνών εγκληματικών οργανώσεων, προκειμένου να τη μετατρέψουν σε διαμετακομιστικό κέντρο».
Η κατάσταση αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το 2008, από το γεγονός ότι η διακίνηση κοκαΐνης μέσω της Δυτικής Αφρικής έχει περιοριστεί σημαντικά, λόγω των αποτρεπτικών μέτρων που λαμβάνει η διεθνής κοινότητα. Σύμφωνα με τη EUROPOL, τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα διακίνησης προσανατολίζονται πλέον προς την Ανατολική Αφρική με πιθανή χρήση και μεγάλων λιμανιών της Βαλκανικής Χερσονήσου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα.
Βέβαια οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να αναφέρουν ότι το «μαύρο χρήμα» των βαρόνων – εμπόρων ναρκωτικών καταλήγει πολλές φορές και σε τσέπες πολιτικών, που αναλαμβάνουν να κρατάνε ανοικτές τις «πόρτες» για να διακινούνται ελεύθερα τα ναρκωτικά.

30 Δεκ 2009

Θέλουν και αυτοί αποζημιώσεις

Να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, πλην εκείνων που χορηγήθηκαν ήδη, αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες βρώσιμης και ελαιοποιήσιμης ελιάς από τον πυρηνοτρήτη, ζητούν με επιστολές τους προς την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μια σειρά από συνεταιριστικές οργανώσεις και φορείς της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Σε επιστολή που απέστειλε ο Νομάρχης Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κατερίνα Μπατζελή ζητείται μετά τη χορήγηση κατ΄ εξαίρεση αποζημιώσεων σε ελαιοπαραγωγούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, δοθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις και στους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου, που έχασαν μέρος της φετινής τους παραγωγής από τον πυρηνοτρήτη.

Η επιστολή του Νομάρχη Λέσβου αναφέρει τα εξής:
Σε συνέχεια του ανωτέρου σχετικού εγγράφου μας και με αφορμή την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Α.Α. & Τ. για την κατ’ εξαίρεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας Φωκίδας και Χαλκιδικής για ζημιές που οφείλονται στον πυρηνοτρήτη, ζητάμε από τον ΕΛΓΑ, έστω και καθυστερημένα, να προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών της ελαιοπαραγωγής λόγω μειωμένης καρπόδεσης που οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν αλλά και το μεγάλο πλήγμα που δέχθηκε το υπόλοιπο της παραγωγής από τις ζημιές που προκάλεσαν κυρίως ο πυρηνοτρήτης καθώς και ο δάκος μαζί με τις δευτερογενείς προσβολές, με αποτέλεσμα την απώλεια παραγωγής κατά 70 έως 80% περίπου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του εισοδήματος των παραγωγών καθόσον γνωρίζετε ότι η καλλιέργεια της ελιάς κατά 80% στηρίζει την οικονομία του νησιού μας. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω είναι βέβαιο ότι οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού μας έχουν δεχτεί φέτος το μεγαλύτερο πλήγμα στην παραγωγή τους κατά την τελευταία δεκαετία. Επιπλέον πλήττονται όλο και περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, τις χαμηλές τιμές του ελαιολάδου και τη μη λήψη στο ακέραιο των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων. Όλοι αυτοί οι λόγοι λοιπόν, καθιστούν απαραίτητη την έγκριση χορήγησης της κατ’ εξαίρεση αποζημίωσης στους ελαιοπαραγωγούς του Νομού μας, όπως εξάλλου έχει ανακοινωθεί για άλλους Νομούς.

Ανάλογο αίτημα υπέβαλε για λογαριασμό των ελαιοπαραγωγών της Αρκαδίας και η ΕΑΣ Κυνουρίας, των οποίων η φετινή σοδειά υπέστη και αυτή ζημιές από την πυρηνοτρήτη.

Απαντώ και ζητώ δημοψήφισμα, γιατί πιστεύω στη δημοκρατία

Πάντως πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ που «ξεσκόνισε» τα βιογραφικά των υποψηφίων και μοίρασε τις θέσεις σε τόσο άξια στελέχη. Ένα από αυτά είναι και η ειδική σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά να χαρακτηρίζετε «εθνικόφρονες» όσους ζητάνε δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό. Θα ήθελα όμως τώρα να μου απαντήσετε με τις γνώσεις που διαθέτετε «γιατί υπάρχουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Λίβανο υπό την σημαία του ΟΗΕ;».
Έχετε πάει σε αυτά τα «κολαστήρια» που στοιβάζουν χιλιάδες αθώους οι οποίοι αναγκάζονται να ζούνε σε άθλιες συνθήκες. Και γιατί δεν δίνουν στους Παλαιστίνιους την λιβανέζικη ιθαγένεια;
Το μόνο λάθος τους είναι ότι γεννήθηκαν Παλαιστίνιοι. Οι «προοδευτικοί» της χώρας μας που μιλούν με τόσο πάθος κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης λαθρομεταναστών, για τα στρατόπεδα στο Λίβανο δεν λένε κουβέντα. Μήπως επειδή εκεί κυματίζει η σημαία του ΟΗΕ;

«Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες βάλλεται από τα δεξιά και ο ΛΑΟΣ αρχίζει τη συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα. Πρόκειται για μια συμπεριφορά «ξενοφοβική και μισαλλόδοξη», λέει η ειδική σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. «Δυστυχώς, τις ημέρες αυτές παρατηρούμε στη δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση του νομοσχεδίου μια συντεταγμένη επίθεση κάποιων που εμμένουν στην καθαρότητα του αίματος και μέσω αυτής στην καταδίκη της Ελλάδας σε μια ξενοφοβική, μισαλλόδοξη και εσωστρεφή συμπεριφορά», σχολιάζει η ειδική σύμβουλος Μετανάστευσης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.
«Ευτυχώς όμως, δεν είναι αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, εις πείσμα των ελαχίστων. Η Ελλάδα είναι ένα προοδευτικό και εξωστρεφές κοινωνικό κράτος δικαίου, αναπόσπαστο τμήμα ενός κοινού ευρωπαϊκού πολιτισμού δικαιωμάτων και ελευθεριών. Με την πρωτοβουλία αυτή επιτέλους γίνεται ένα σημαντικό βήμα ώστε οι έννοιες αυτές να πάψουν να είναι κενές νοήματος», συνεχίζει η κ. Αλ Σάλεχ. Επιχειρηματολόγωντας μάλιστα υπέρ των ρυθμίσεων της κυβέρνησης, αναφέρει με έμφαση:
«Η αλλαγή του Κώδικα Ιθαγένειας, έτσι ώστε τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα ή έχουν έρθει σε μικρή ηλικία να αποκτούν το δικαίωμα στην ιθαγένεια, είναι μια πρωτοβουλία ιστορικής σημασίας. Η κοινωνία μας ήταν έτοιμη από καιρό και το σύνολο της προοδευτικής πολιτικής ηγεσίας μας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρούσε στην αλλαγή αυτή. Τα παιδιά αυτά, πολλά δε από τα οποία έχουν ήδη τα δικά τους παιδιά (τρίτη γενιά μεταναστών) είναι de facto Ελληνες καθώς, έχοντας φοιτήσει στην ελληνική υποχρεωτική εκπαίδευση, η κοινωνικοποίησή τους έχει λάβει χώρα μέσω του βασικού ιδεολογικού μηχανισμού του ελληνικού κράτους, δηλαδή του σχολείου. Η απόδοση της ιθαγένειας δεν είναι τίποτα άλλο παρά η νομική θωράκιση αυτών των παιδιών, τα οποία ούτως ή άλλως συνιστούν αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας».

Η Ελλάδας, που δεν έχει να θρέψει τα παιδιά της, τα οποία φεύγουν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό είναι «προοδευτικό και εξωστρεφές κοινωνικό κράτος». Μιλάμε για μια χώρα που δεν έχει δημόσια εκπαίδευση ούτε δημόσια υγεία και στον ιδιωτικό τομέα ούτε δίκαιη κοινωνική ασφάλιση. Έχετε μετρήσει τις κοπέλες που χάνουν την εργασία τους στον ιδιωτικό τομέα επειδή τόλμησαν να μείνουν έγκυες; Γνωρίζετε πόσο χρονών μια αγρότισσα θα πάρει σύνταξη;
Η Ελλάδα που δανείζεται και χρεώνεται για να πληρώσει τους τεμπέληδες του δημοσίου και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (που δεν γνωρίζουμε ποιοι τις διοικούνε) θεωρείται «προοδευτικό κράτος» για την ειδική σύμβουλο για θέματα μετανάστευσης. Ξέρει η σύμβουλος πόσοι ξένοι ζούνε σε αυτόν τον τόπο; Έχει μάθει η σύμβουλος, που δίνει τόσο εύκολα χαρακτηρισμούς, αν η χώρα μας έχει τις παραγωγικές μονάδες, για να χρειάζεται τόσο μεγάλο αριθμό ξένου εργατικού δυναμικού, όταν έχουμε χιλιάδες Έλληνες άνεργους σε όλες τις ειδικότητες που δεν μπορούν να βρουν εργασία για να ζήσουν και περιμένουν το χαρτζιλίκι των γονιών και των παπούδων τους.
Γνωρίζει η άξια σύμβουλος που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ ότι τα «πολυπολιτισμικά» κράτη, που «χτίστηκαν» πάνω στους μετανάστες και τους έδωσαν τέτοια δικαιώματα, είχαν παραγωγικές μονάδες και φυσικό πλούτο και μπορούσαν να θρέψουν τους ξένους τους οποίους καλούσαν νόμιμα μέσω πρεσβειών να πάνε εκεί για να εργαστούν και δεν πήγαιναν κρυφά και παράνομα με την βοήθεια δουλεμπόρων.
Οι τεράστιες εκτάσεις στις ΗΠΑ χρειάζονταν αποίκους γιατί υπήρχε μεγάλος φυσικός πλούτος και, μετά τη γενοκτονία των ιθαγενών, χρειάζονταν εργατικά χέρια από την Ασία και την Αφρική για να εργαστούν.
Οι χώρες της δυτικής Ευρώπης, αφού «άρμεξαν» τον φυσικό πλούτο των αποικιών τους, κατάφεραν να αναπτύξουν την βιομηχανική παραγωγή (κατασκευάζουν από καρφίτσες μέχρι αεροπλάνα ) που στηρίχτηκε στα εργατικά χέρια των μεταναστών, οι οποίοι έρχονταν από τις πρώην αποικίες τους.
Στην Ελλάδα ποια είναι η ανάπτυξη; Η μόνη οικονομία που υπάρχει είναι του δημόσιου τομέα. Τι παράγουμε και που είναι οι «πολυαναμενόμενες» επενδύσεις για να συντηρήσουν τους μετανάστες οι οποίοι θα πάρουν την ελληνική ιθαγένεια; Μήπως και αυτοί θα ζούνε από τους πόρους του ελληνικού δημοσίου με τα επιδόματα;
Δεν έχετε κανένα πολιτικό σχεδιασμό. Λειτουργείτε κάτω από την πίεση του «πολιτικά ορθού» της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθείτε, αλλά δεν έχετε βρει καμιά λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας. Αντί να λύνετε τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών προσπαθείτε να λύσετε τα προβλήματα της παγκόσμια φτώχειας που γέννησε το νεοφιλελεύθερο οικονομικό σύστημα και έθρεψαν τα αχαλίνωτα κέρδη των πολυεθνικών.
Τι γραμμάτεια υπογράφετε για να δανειστείτε; Μήπως βλέπετε ψηλότερα από το ύψος σας; Μήπως έχετε υπερεκτιμήσει τις οικονομικές δυνατότητες της χρεοκοπημένης (με τα δικά σας στοιχεία) Ελλάδας; Ή μήπως ζείτε σε άλλη χώρα;
http://dhmopshfisma.blogspot.com/

Πληρώνουν τα κορόιδα χαίρονται τα λαμόγια

Μισθωτοί και συνταξιούχοι εξακολουθούν να σηκώνουν τα φορολογικά βάρη του ελληνικού κράτους. Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία φορολογικών δεδομένων του Οικονομικού Έτους 2008 που έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα.
Όπως αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν το 2008 (εισοδήματα 2007) το 65,36% του εθνικού φορολογούμενου εισοδήματος, το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 74 δισεκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και λοιποί φορολογούμενοι δήλωσαν αθροιστικά εισοδήματα που μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 39 δισ. ευρώ.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στην κατανομή των φορολογικών βαρών: Μισθωτοί και συνταξιούχοι, δηλαδή οι δύο πιο «ευπαθείς» κοινωνικές ομάδες ως προς τη φορολόγησή τους, κατέβαλλαν το 2008 τους μισούς από τους φόρους εισοδήματος (47,94%) που εισέπραξε το δημόσιο. Το ποσοστό αυτό κρύβει πίσω του περίπου 6,4 δισεκατομμύρια ευρώ φόρων όταν οι επιχειρήσεις συνεισφέρουν με 4,7 δισ. και οι λοιποί φορολογούμενοι με 2,2 δις. ευρώ.
Η γενική εικόνα δεν είναι άλλη από την εξής: Οι κατά τεκμήριον χειρότερα αμειβόμενοι Έλληνες εξακολουθούν να συνεισφέρουν τα περισσότερα στο δημόσιο ταμείο, ενώ παρότι τα στοιχεία εμφανίζουν μια κοινωνία μισθωτών υπαινίσσονται ευθέως τεράστια φοροαποφυγή από ελεύθερους επαγγελματίες.
Από την συγκριτική ανάλυση των φορολογικών στοιχείων 2008 και 2007 προκύπτει επίσης ότι:
Το 2008 ο αριθμός (8.246.361) των Ελλήνων φορολογουμένων αυξήθηκε κατά περίπου 30.000 ατομα έναντι του 2007 (8.216.232)
Το 2008 δηλώσαμε κατά μέσο όρο (ατομικό και όχι οικογενειακό) εισόδημα 11.316,96 ευρώ και πληρώσαμε φόρους 1061,29 ευρώ. Τα αντίστοιχα νούμερα του 2007 ήταν για το μεν εισόδημα 10.467,79 ευρώ και για τον κατ’ άτομο φόρο 1.012,43 ευρώ.
Μια οικογένεια μισθωτών ή συνταξιούχων πλήρωσε δηλαδή κατά μέσο όρο 100 ευρώ περισσότερα για φόρο εισοδήματος.
Η δυσανάλογη συνεισφορά μισθωτών και συνταξιούχων στα δημόσια ταμεία εξακολουθεί -με μικρές αποκλίσεις- να νρίσκεται στα επίπεδα του 2004.
Το 2006 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωναν το 68,7% του συνολικού εισοδήματος, οι λοιποί φορολογούμενοι μόλις το 16,12% και τα νομικά πρόσωπα το 15,12%. Από το σύνολο του φόρου που είχε τότε καταβληθεί το 48,2% αναλογούσε στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, το 14% στους υπόλοιπους φορολογούμενους και το 37,7% στις επιχειρήσεις.
Όσον αφορά τα 2005, το 67,8% του δηλωθέντος εισοδήματος αντιστοιχούσε και πάλι στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που είχαν καταβάλει το 44,5% του συνολικού φόρου. Τα 15,95% του εισοδήματος στους λοιπούς φορολογούμενους (κατέβαλαν 13,36% του συνολικού φόρου, ενώ τα νομικά πρόσωπα είχαν δηλώσει το 16,14% του εισοδήματος και είχαν καταβάλει το 42,17% του φόρου.

Χάκερ έσπασε τις συνομιλίες στο κινητό

«Στον αέρα» βρίσκονται οι συνομιλίες δισεκατομμυρίων χρηστών κινητών τηλεφώνων από τη στιγμή που ο Κάρστεν Νολ μαζί με συνεργάτες του κατάφεραν, μετά από εργασία πέντε μηνών, να σπάσουν τον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται για να κρυπτογραφούνται οι επικοινωνίες στα κινητά τηλέφωνα.
Ο παγκοσμίου φήμης πλέον, γερμανός χάκερ και ειδικός της ψηφιακής κρυπτογράφησης, εξήγησε σε συνέδριο τεχνολογίας στο Βερολίνο (Chaos Communication Congress) πώς έσπασε τον αλγόριθμο Α5/1, ο οποίος χρησιμοποιείται στα περισσότερα δίκτυα GSM.
Ο συγκεκριμένος κωδικός που χρησιμοποιείται για την προστασία του 80% των κλήσεων από κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την αντίστοιχη παρακολούθησή τους.
Στηρίζεται δηλαδή σε ένα σύστημα βάσει του οποίου κινητά τηλέφωνα αλλά και οι σταθμοί της βάσης, αλλάζουν ταχύτατα ραδιοσυχνότητες, επιλέγοντας από 80 κανάλια, για να μην εντοπιστούν.
Από τη στιγμή τώρα που έσπασε ο κωδικός πιστεύεται ότι μπορεί να καταστεί ευκολότερη η παρακολούθηση των κλήσεων.
«Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για αυτό το μειονέκτημα» δήλωσε ο Κάρστεν Νολ στο BBC. «Ελπίζουμε να ενταθούν τώρα οι πιέσεις και οι πελάτες να ζητήσουν καλύτερη κρυπτογράφηση». Ο Νολ χρησιμοποιώντας δίκτυα υπολογιστών, κατάφερε να σπάσει τον κώδικα δοκιμάζοντας "κάθε δυνατό συνδυασμό". Έχει έτσι δημιουργήσει μία μεγάλη βάση δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποκλαπούν συνομιλίες ή μηνύματα οποιουδήποτε αριθμού κινητού. "Είναι σαν τηλεφωνικός κατάλογος. Αν κάποιος έχει το όνομα σου, μπορεί να ψάξει τον αριθμό σου" αναφέρει ο ίδιος. Προσθέτει μάλιστα ότι με σχετικά απλό εξοπλισμό - ψηφιακό και ραδιοκυμάτων - καθένας μπορεί να αποκρυπτογραφήσει, όποια επικοινωνία επιθυμεί, παντού στον κόσμο, σε πραγματικό χρόνο.
Από την πλευρά της, η Ένωση GSM, έργο της οποίας είναι ο αλγόριθμος που έσπασε, τόνισε ότι η δουλειά του Νολ θα ήταν παράνομη στη Βρετανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες. Ο Νολ όμως απαντά ότι συμβουλεύτηκε αρκετούς δικηγόρους και ότι η εργασία του είναι σαφέστατα νόμιμη.

29 Δεκ 2009

ΔΗΜΟΨHΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

Πόλεμο έχουν εξαπολύσει όλοι οι δήθεν "δημοκράτες" εναντίον όσων ζητάνε δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό.
Γράφει ΤΟ ΒΗΜΑ:
Ακροδεξιά «επίθεση» στη δημόσια διαβούλευση για τη μεταναστευτική πολιτική.Σε δημόσια διαβούλευση έχουν τεθεί από χθες το βράδυ τα άρθρα του σχεδίου νόμου που αφορούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την «Πολιτική συμμετοχή ομογενών και αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα και μακροχρόνια στην Ελλάδα». Λίγο μετά την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης ακροδεξιές απόψεις «βομβαρδίζουν» τον ιστότοπο προσπαθώντας να μπλοκάρουν τη διαβούλευση.
Αν όσοι ζητάμε δημοψήφισμα πρέπει να χαρακτηριστούμε ακροδεξιοί ΝΑΙ είμαστε.
Όπως ήταν ακροδεξιοί οι αρχαίοι Αθηναίοι, οι οποίοι αποφάσιζαν στην Εκκλησία του Δήμου τι θα πράξουν.
Κάντε μια βόλτα στην Πνύκα για να μάθετε που ζείτε και να σκεφτόσαστε πριν μιλήσετε.
Λαμόγια κρυφτείτε γιατί δεν έχετε κάτι να πείτε.
Ας πάρουν να διαβάσουν αρχαία ελληνική γραμματεία, για να μάθουν τι θα πει δημοκρατία και πως πρέπει για τα σοβαρά θέματα, όπως την ελληνική ιθαγένεια, να αποφασίζουν όλοι οι πολίτες που θα τη χαρίζουν.
Βαφτίστε μας όπως θέλετε εμείς θα συνεχίσουμε, γιατί σε αυτόν τον τόπο έχουμε παράδοση εμείς οι πολίτες να αποφασίζουμε για το μέλλον μας.
Χαίρε ακροδεξιέ Περικλή, που μας έμαθες με τα κείμενά σου να αγαπάμε την ψήφο των πολιτών και να αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία.

Όχι αγροτική ανάπτυξη αλλά σπρώξιμο με δεκανίκια

Με ουρές και ταλαιπωρία εξελίχθηκε η διαδικασία είσπραξης των «πολυαναμενόμενων» αγροτικών επιδοτήσεων του 2009. Βλέπετε όλα έγιναν την τελευταία στιγμή, αν και η Κομισιόν είχε δώσει το «πράσινο φως» για να δοθούν οι προκαταβολές από τα μέσα Οκτώβρη. Όταν οι αγρότες έφθαναν στα ταμεία της Αγροτικής Τράπεζας έβλεπαν ότι είχε πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το 40 έως το 60% των συνολικών δικαιωμάτων τους, ενώ όπως καταγγέλλουν υπήρχαν και δικαιούχοι που δεν πήραν επιδοτήσεις.
Λίγες ημέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και κάτω από την κοινωνική «πίεση», η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αποφάσισε να έλθει σε συμφωνία με την Αγροτική Τράπεζα, ώστε να προχωρήσει η Τράπεζα στη λεγόμενη ταμειακή διευκόλυνση προς τους παραγωγούς. Το υπόλοιπο των επιδοτήσεων θα δοθεί μέσα στο 2010 σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία, κάτι που πραγματικά δημιουργεί έντονη αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.
Οι αγρότες, που κατέκλυσαν τα υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, έπρεπε να υπογράψουν την «Υπεύθυνη Δήλωση – Εκχώρηση για είσπραξη εφάπαξ ταμειακής εξυπηρέτησης από κατόχους γεωργικών εκμεταλλεύσεων». Το ποσοστό που πληρώθηκε ο κάθε παραγωγός προέκυπτε από τον βαθμό ολοκλήρωσης της διαδικασίας ψηφιοποίησης από τις οικείες Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, που έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας το συγκεκριμένο έργο εδώ και μερικούς μήνες. Όμως τα «διαδικαστικά» των πληρωμών της ενιαίας ενίσχυσης δεν θέλησε να «αποκαλύψει» η ηγεσία του ΥπΑΑΤ, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που έδωσε. Πάντως από την προηγούμενη εβδομάδα, είχε αποσταλεί στην Αγροτική Τράπεζα, εγκύκλιος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία προέβλεπε την παρακράτηση ποσού από τις επιδοτήσεις από δικαιούχους - αγρότες που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Αγροτική ή ακόμα και προς άλλες Τράπεζες και γινόταν ρύθμιση με την παρακράτηση κάποιου ποσού.
Έτσι για μια ακόμη φορά υπήρξε ταλαιπωρία των αγροτών με την είσπραξη των επιδοτήσεων, αλλά το μεγάλο πρόβλημα για τον αγροτικό κόσμο της χώρας μας θα υπάρξει αν κάποια στιγμή αλλάξει ο τρόπος καταβολής των επιδοτήσεων.
Γιατί τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πιθανόν κάποια στιγμή να πάψουν να συμπληρώνουν με αυτό τον τρόπο το αγροτικό εισόδημα. Αν από τις άμεσες ενισχύσεις στους αγρότες μεταφερθούν τα κονδύλια της ΚΑΠ στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, τότε, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, θα σημάνει αυτόματα και το τέλος του αγροτικού κόσμου της χώρας μας.
Αντί λοιπόν να εκπαιδεύουμε τους αγρότες να ζητάνε «δεκανίκια», ας αρχίσουν οι κυβερνήσεις να ενδιαφέρονται για την ουσιαστική στήριξη της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού αγροτικού προϊόντος. Ας γίνει ουσιαστική κατάρτιση των αυριανών αγροτών που θα ξαναδώσουν ζωή στην περιφέρεια.
Αντί να επιδοτούνται οι «περσινές» παραγωγές, ας επιδοτηθούν οι επενδύσεις και η «μελλοντική» επιχειρηματικότητα και καινοτομία των αγροτών. Ας επιδοτηθούν επενδύσεις στη μεταποίηση και στην τυποποίηση. Ας ιδρυθούν ινστιτούτα έρευνας των διεθνών τάσεων της αγροτικής παραγωγής και φορείς προώθησης των ποιοτικών προϊόντων.
Αντί να διαφημίζονται «γρήγορες» τροφές αμφιβόλου διατροφικής ωφέλειας, ας προωθήσει το αρμόδιο υπουργείο Τροφίμων διαφημίσεις για την τόνωση της κατανάλωσης του μεσογειακού τρόπου διατροφής.
Αντί να αντιμετωπίζουν αποσπασματικά κάθε αγροτικό συνεταιρισμό (ανάλογα με την πολιτική του ταυτότητα), ας δοθούν κίνητρα σε όλους τους συνεταιρισμούς για καθετοποίηση και ποιότητα στην παραγωγή των προϊόντων τους. Ας τονώσουν τους συνεταιρισμούς, όχι τοπικά αλλά ανάλογα με το προϊόν που προωθούν. Κι ας πάψουν οι αγρότες να παρασύρονται από «εμπόρους» που τους υπόσχονται αυξημένες τιμές για 1 - 2 χρόνια με σκοπό να «σπάσουν» τους συνεταιρισμούς.

Ζούμε σε ένα ανύπαρκτο κράτος που τα λαμόγια κυριαρχούν

Εργοστάσιο - φάντασμα αποτελούσε για τα αρχεία των υπηρεσιών της Μαγνησίας η ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΪΑ ΒΟΛΟΥ ΑΕΒΕ, η οποία εμπλέκεται σε μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο με διακίνηση μολυσμένου και ακατάλληλου για τη δημόσια υγεία σουσαμιού.
Η υπόθεση για τη Χαλβαδοποιία Βόλου, η οποία διακινούσε νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες, την επιμολυσμένη πρώτη ύλη, ενώ συνέχιζε να προμηθεύει μεγάλες εταιρίες παραγωγής αρτοσκευασμάτων ακόμη και όταν τη μονάδα είχε σφραγίσει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), δεν είναι πρόσφατη.
Την ταυτότητα της μονάδας, στις εγκαταστάσεις της οποίας στη Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου ελεγκτές του ΕΦΕΤ εντόπισαν το 2007 δεκάδες τόνους σουσαμιού από το Σουδάν, το οποίο «συνόδευαν» περιττώματα σκύλων και τρωκτικών, αποκάλυψε πρόσφατα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά την υπογραφή προστίμου 80.000 ευρώ.
Όμως, αναζητώντας χθες στα αρχεία τους την εταιρία, οι Διευθύνσεις Εμπορίου και Ανάπτυξης της Νομαρχίας Μαγνησίας ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει! Τα ίχνη της - επίσημα - χάθηκαν το 2000, όταν με απόφαση του τότε νομάρχη ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της μονάδας λόγω περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Η εταιρία ωστόσο άλλαξε επωνυμία και επανάρχισε τη λειτουργία της δύο χρόνια αργότερα κάτω από τη μύτη των υπηρεσιών.
Το Περιφερειακό Κέντρο το καλοκαίρι του 2007 σταμάτησε τη διακίνηση στην εγχώρια αγορά φορτίου 190 τόνων σουσαμιού, ακατάλληλου για τη δημόσια υγεία. Η ποσότητα δεσμεύτηκε και επέστρεψε στη χώρα εξαγωγής, την Αιθιοπία. Ήταν το δεύτερο εκείνες τις ημέρες φορτίο με σουσάμι που δεσμεύτηκε ως ακατάλληλο. Το πρώτο, 54 τόνων, επέστρεψε όπως ήταν μέσα στο κοντέινερ, όταν οι αναλύσεις δειγμάτων έδειξαν περιεκτικότητα σε σαλμονέλα.
Μετά τα αλλεπάλληλα «μπλόκα», οι εισαγωγές σουσαμιού μειώθηκαν κατακόρυφα και πιθανότατα ο προμηθευτής βρήκε άλλα τελωνεία για την είσοδο στη χώρα της πρώτης ύλης.
Για τις τοπικές υπηρεσίες έκτοτε η μονάδα δεν υπήρχε. Ο αρμόδιος αντινομάρχης ενημερώθηκε χθες από τη διαχειριστική εταιρία της ΒΙ.ΠΕ. ότι επανάρχισε τη λειτουργία της από το 2002 έως το 2005, αλλάζοντας την επωνυμία σε Χαλβαδοποιία Βόλου ΑΕΒΕ. Το 2005 υποτίθεται ότι η εταιρία έκλεισε τη μονάδα.
Στις αρχές του 2007, μετά από ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση των προϊόντων της τη νύχτα, έλεγχος του ΕΦΕΤ εντόπισε στους αποθηκευτικούς της χώρους 35 τόνους σουσάμι με περιττώματα ζώων. Με εντολή εισαγγελέα και παρουσία του δημάρχου Αισωνίας η επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία ποσότητα καταστράφηκε στο ΧΥΤΑ, ενώ ο Φορέας εισηγήθηκε την επιβολή προστίμου, που μέχρι προχθές δεν είχε υπογραφεί.
Μετά τη σφράγιση της μονάδας θεωρήθηκε ότι η υπόθεση έληξε. Όμως σε έλεγχο ρουτίνας σε αρτοβιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας ελεγκτές ανακάλυψαν εκατοντάδες σάκους με σουσάμι που προέρχονταν από τη «σφραγισμένη» εταιρία, συνολικής ποσότητας 31.550 κιλών. Ο συγκεκριμένος προμηθευτής φέρεται να εφοδίαζε από την αποθήκη του σειρά γνωστών εταιριών σε όλη τη χώρα, οι οποίες παρασκευάζουν προϊόντα με πρώτη ύλη το σουσάμι, όπως κουλουράκια, παστέλια, λουκούμια, ψωμιά κ.ά. Ακόμη χρησιμοποιείται για την παραγωγή σησαμελαίου και ταχινιού, τα οποία περιέχονται σε πολλά άλλα τρόφιμα.
Ντροπή σε όλους αυτούς που κυβερνούν και έφτασαν την πατρίδα μας σε αυτά τα αίσχη.

Κύριε Χρυσοχοΐδη κυβερνάτε μην το ξεχνάτε

Το όνομα του υπουργείου το αλλάξατε, τις διευθύνσεις τις αλλάξατε, τώρα περιμένουν οι πολίτες να καταπολεμήσετε και την εγκληματικότητα στον τόπο μας. Αν έχετε κάτι να κάνετε κάντε το τώρα. Αν δεν μπορείτε ας το πείτε στον προϊστάμενό σας κ. Παπανδρέου και να παραιτηθείτε. Αλλά κάντε κάτι μην ξοδεύετε άσκοπά τον χρόνο σας. Αντιμετωπίστε το έγκλημα αυτός είναι ο ρόλος που αναλάβατε. Έχουμε καθημερινά ολόκληρο δελτίο πολέμου και εσείς απουσιάζετε. Τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.
Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι από τα πυρά των οκτώ ενόπλων, που εισέβαλαν το πρωί σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Κάτω Αχαΐα.Οι δράστες εισέβαλαν στα ΕΛΤΑ, κρατώντας Καλάσνικοφ στα χέρια. Ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν σάκους με τα χρήματα και κατά τη διαφυγή τους τραυμάτισαν ελαφρά με τα όπλα δύο πολίτες.Ο αστυνομικός πλησίασε τους ληστές την ώρα που έβγαιναν από το κατάστημα και επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει.Εκείνοι δεν δίστασαν να τον πυροβολήσουν στο πόδι, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν, και διέφυγαν.
Επεισόδια συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο χώρο της λαϊκής αγοράς στην Ερμιόνη. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μεξής πήγε στην λαϊκή αγορά της πόλης για να ελέγξει τους υπαίθριους πωλητές που εμπορεύονται εκεί τα προϊόντα τους.Μια ομάδα τσιγγάνων, οι οποίοι πουλούσαν διάφορα είδη και αντικείμενα χωρίς να έχουν άδεια από το Δήμο Ερμιόνης, επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο και τον χτύπησαν, όταν εκείνος θέλησε να δει τι χαρτιά διέθεταν.Εναντίον τους, βέβαια, υποβλήθηκαν μηνύσεις. Με το θέμα ασχολείται το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
Το ποσό των 21.000 ευρώ απέσπασε με τη βία άγνωστος δράστης, από υπάλληλο του καταστήματος τροφίμων με την επωνυμία «ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ».Συγκεκριμένα, όταν ο ανυποψίαστος υπάλληλος εξήλθε από το εν λόγω κατάστημα στο Μαρούσι με τις εισπράξεις, προκειμένου να τις καταθέσει σε υποκατάστημα Τράπεζας, δέχτηκε επίθεση από τον άγνωστο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι.Ο ληστής κατάφερε να διαφύγει με τη λεία, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Στο στόχαστρο ληστών μπήκε προχθές ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αγαθουπόλεως, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα.Άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα του αυτοκινήτου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των 100.000€, μια τραπεζική επιταγή της «ΕΘΝΙΚΗΣ», ύψους 37.000 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 3.000 ευρώ, καθώς και διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Καλημέρα.

Πάρε ιθαγένεια τώρα που γυρίζει

Σημαία ευκαιρίας κατάντησε η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Καλούνται όλοι οι μαφιόζοι και παράνομοι από όλον τον κόσμο να τρέξουν να αποκτήσουν χαρτιά και νομιμότητα. Και όχι μόνο οι Ασιάτες, Αφρικανοί και οι βαρόνοι των ναρκωτικών Λατινοαμερικάνοι αλλά και οι Ευρωπαίοι.
Αν γουστάρει ο Γερμανός, Βούλγαρος, Γάλλος, Ούγγρος και όποιος άλλος των 26 κρατών της ΕΕ, μπορεί να πάρει την Ελληνική Ιθαγένεια απλά και μόνο επειδή έχει ιθαγένεια κάποιας χώρας της ΕΕ, χωρίς κανέναν άλλο περιορισμό. Αν πάω να μείνω σε κάποια από τις 26 υπόλοιπες χώρες θα μου δώσουν την ιθαγένεια εκείνης της χώρας; Και όταν μπει η Τουρκία, Αλβανία κ.λ.π. στην ΕΕ, θα μπορεί όποιος Τούρκος, Αλβανός κ.λ.π. με το που έρχεται για να μείνει στην χώρα μας να αποκτά και την ιθαγένεια;
Για αυτό σας λέω πρόκειται για σημαία ευκαιρίας....... για όλα τα παγκόσμια λαμόγια και πρακτοράκους.
Το μόνο που χρειάζεται να λαδώσεις κάποιον κοσμοπολίτη διευθυντή σχολείου ή πρύτανη (από αυτούς που τρώνε ξύλο από τους αναρχικούς και τους χτίζουν τις πόρτες των γραφείων) και να σου δώσει ένα χαρτί ότι πέρασες την πόρτα της σχολής του.
Αντέ τρέξτε πριν ανέβει η ταρίφα του λαδώματος.

28 Δεκ 2009

Εντάσσεται και ο αμπελοοινικός τομέας στην ενιαία ενίσχυση

Με κοινή απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ.κ. Κατερίνας Μπατζελή και Λούκας Κατσέλη, εντάσσεται και ο αμπελοοινικός τομέας στο καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης της νέας ΚΑΠ και καθορίζονται τα κριτήρια για τη χορήγηση συμπληρωματικών δικαιωμάτων σε αμπελουργούς.
Οπως προβλέπεται στην ΚΥΑ, από το έτος 2009 και εφεξής, οι κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης εγγεγραμμένης στο αμπελουργικό μητρώο την περίοδο 2008/2009 (ή σε περίπτωση ανωτέρας βίας την περίοδο 2007/2008) είναι δικαιούχοι συμπληρωματικών δικαιωμάτων ή νέων δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.
Τα δικαιώματα χορηγούνται μόνο για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών και μπορεί να είναι κατά παραγωγό μικρότερο ή ίσο με τον αριθμό των εκταρίων αμπέλου που κατέχει κατά την περίοδο αναφοράς, με ανώτατο όριο τα 5 δικαιώματα (ή 5 εκτάρια = 50 στρέμματα).
Με βάση την υπουργική απόφαση δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης λαμβάνουν οι αμπελουργοί που καλλιεργούν:
-Από 10 έως 150 στρέμματα αμπελώνες στις πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
-Από 5 έως 150 στρέμματα αμπελώνες στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας, καθώς και από 3 έως 150 στρέμματα στα νησιά του Ιουνίου και Αιγαίου Πελάγους, με εξαίρεση την Εύβοια και την Κρήτη.
-Ανεξαρτήτου μεγέθους αμπελώνα στα μικρά νησιά με κατοίκους κάτω των 3.000.
Κάθε αμπελουργός λαμβάνει δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης το πολύ για τον αριθμό των στρεμμάτων αμπελώνα που κατέχει με ανώτατο όριο τα 5 δικαιώματα ή 50 στρέμματα.
Όμως, στις αμπελουργικούς εκμεταλλεύσεις με έκταση μικρότερη του 1 στρέμματος και μεγαλύτερες των 150 στρεμμάτων, οι αμπελουργοί δεν παίρνουν δικαιώματα και κατ΄επέκταση αποκλείονται από την καταβολή ενιαίας ενίσχυσης.
Δικαιώματα χορηγούνται μόνο για τις οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών που είναι εγγεγραμμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο, αποκλειομένων των σταφυλιών της λεγόμενης διπλής ή τριπλής χρήσης.
Ο υπολογισμός της ενίσχυσης γίνεται με βάση τον Εθνικό Φάκελο του κρασιού για την περίοδο 2009-2013.
Το συνολικό ποσό της ενιαίας ενίσχυσης που μπορούν να εισπράξουν από του χρόνου οι αμπελουργοί ανέρχεται για το:
-2010 και 2011 στα 13 εκατ. ευρώ.
-2011 και 2012 στα 16 εκατ. ευρώ.
Για το τρέχον έτος, που χορηγούνται 30.000 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, το ύψος του κάθε δικαιώματος ανέρχεται στα 43,3 ευρώ το στρέμμα. Τα δικαιώματα ενίσχυσης θα αυξηθούν σε 36.950 από το 2012.

Τηλέφωνο καταγγελιών

Από το 2008 ο Ε.ΣΥ.Φ. έχει ξεκινήσει τη λειτουργία μίας γραμμής καταγγελιών για παράνομα φυτοφάρμακα. Τηλεφωνώντας χωρίς χρέωση στο 800 11 39 100 από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, όποιος έχει υποψίες ή πληροφορίες για εισαγωγή, διακίνηση ή χρήση παράνομων φυτοφαρμάκων μπορεί να καταγγείλει το γεγονός.
Απαραίτητο για την καταγγελία είναι να δηλωθεί η περιοχή. Επιπλέον στοιχεία, όπως για ποιο προϊόν γίνεται η καταγγελία ή πιο συγκεκριμένα στοιχεία (διευθύνσεις, ονόματα, μέρη που πραγματοποιούνται οι παράνομες συναλλαγές, αποδεικτικά στοιχεία κτλ) για τον άνθρωπο/ εταιρία που εισάγει, χρησιμοποιεί ή διακινεί το υπό αμφισβήτηση προϊόν ενθαρρύνουν πολύ το αποτέλεσμα της διερεύνησης μετά την προώθηση από πλευράς Ε.ΣΥ.Φ. της καταγγελίας στις αρμόδιες Αρχές.
Η καταγγελία μπορεί να γίνει και ανώνυμα.
Μη ξεχνάτε:
Τα νόμιμα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα, είναι αυτά που έχουν την αντίστοιχη έγκριση από το Ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Με τη λογική αυτή, παράνομα είναι όσα προϊόντα δεν έχουν έγκριση και πιο συγκεκριμένα:
Απαγορευμένη δραστική ουσία που συνεχίζει να κυκλοφορεί εκτός phase out περιόδου
Κυκλοφορία σκευασμάτων που έχουν ανακληθεί (εκτός περιόδου εξάντλησης αποθεμάτων)
Πλαστό προϊόν (που ουσιαστικά και η ετικέτα αποτελεί παραχάραξη δημοσίου εγγράφου - κακούργημα)
Παράνομες εισαγωγές και παράνομη διακίνηση (προϊόντα που εισάγονται από χώρες της ΕΕ χωρίς να ακολουθούνται οι διαδικασίες του παράλληλου εμπορίου ή εισαγωγές από τρίτες χώρες)

Κατασκευή 700 νέων εποικισμών

Σχέδια για την κατασκευή 700 νέων κατοικιών για Εβραίους σε περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, τις οποίες θεωρεί ως μέρος της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία έχει εξαιρέσει την πόλη από την περιορισμένη αναστολή οικοδόμησης νέων οικισμών εποίκων.
Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την αποδοκιμασία τους για τα προηγούμενα κατασκευαστικά σχέδια του Ισραήλ μέσα και γύρω από την Αραβική Ανατολική Ιερουσαλήμ, την οποία οι Παλαιστίνιοι θέλουν να κάνουν πρωτεύουσα του μελλοντικού κράτους τους, στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
Με βάση το νέο σχέδιο, το Υπουργείο Οικισμού του Ισραήλ κάλεσε εργολάβους να κάνουν προσφορές για την κατασκευή 198 οικιστικών μονάδων στο Πιζγκάτ Ζέεβ, 377 κατοικιών στο Νέβε Γιαάκοβ και 117 οικημάτων στο Χαρ Χόμα, τρεις οικισμούς κοντά στην Ιερουσαλήμ που κατασκευάστηκαν σε γη που καταλήφθηκε μετά από τον πόλεμο του 1967.
Το κατασκευαστικό σχέδιο ανακοινώθηκε ως μέρος ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχεδίου να οικοδομηθούν χιλιάδες νέες κατοικίες στο Ισραήλ αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την παλαιστινιακή πλευρά.
Το Ισραήλ έχει διακηρύξει όλη την Ιερουσαλήμ ως αδιαίρετη και αιώνια πρωτεύουσα του αλλά η διεκδίκηση δεν έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση.
Κάτω από την πίεση των ΗΠΑ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε στις 10 Νοεμβρίου δεκάμηνο πάγωμα της έναρξης νέων οικισμών στη Δυτική Όχθη διευκρινίζοντας ότι δεν συμπεριλαμβάνονται τα δημοτικά όρια που το Ισραήλ έχει καθορίσει για την Ιερουσαλήμ.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, έχει απαιτήσει την πλήρη διακοπή κάθε οικιστικής δραστηριότητας, λέγοντας ότι δεν θα επαναλάβει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μέχρι που το Ισραήλ να το αποδεχθεί.
Τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ κάλεσαν τον Αμπας να επιστρέψει χωρίς προϋποθέσεις στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες ανεστάλησαν πέρυσι.

Κόβει την παραγωγή αργού το Άμπου Ντάμπι

Σε μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου θα προβεί από τον Φεβρουάριο η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι, που είναι και η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΕΑ).
Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η κίνηση αυτή είναι σύμφωνη με την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής», αλλά χωρίς να παρέχονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Η μείωση της παραγωγής θα είναι της τάξης του 10% με 15% από 4 μεγάλα κοιτάσματα του Άμπου Ντάμπι, το οποίο διαθέτει το 95% των συνολικών αποθεμάτων των ΗΕΑ, και τα οποία ανέρχονται σε 100 δισεκατομμύρια βαρέλια.
Ωστόσο, στην πρόσφατη συνεδρίαση του στην Αγκόλα, ο ΟΠΕΚ είχε αποφασίσει να μην μεταβάλει τα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής, αλλά ορισμένα μέλη του ζητούν μείωση της παραγωγής για να ελαττωθούν τα αποθέματα στη διεθνή αγορά.

Υπογραφές για δημοψήφισμα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΠΡΟΣ:- Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.- Τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως- Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.- Την Εθνική Αντιπροσωπεία- Τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα.- Κάθε αρμόδια δικαστική αρχή.
ΚΟΙΝ:- Την Ιεραρχία της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.- Τις Νομαρχίες και Δήμους- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τις Εθνικές Αντιπροσωπείες των χωρών μελών της Ε.Ε.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΒΑΘΥΤΑΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.
1.1. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την παραχώρηση μαζικά, της Ελληνικής Ιθαγένειας και του δικαιώματος Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι, σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, δεν αποτελεί προϊόν της θέλησης, του ελληνικού Λαού.
1.2 . Η πολιτική αυτή δεν παρουσιάστηκε στους Έλληνες πολίτες, προεκλογικά, ούτε στις τηλεοπτικές συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών, ούτε στις δημόσιες συγκεντρώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Βρισκόταν «κρυμμένη», με ασαφή διατύπωση , στα «ψιλά γράμματα», του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.
1.3. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η σπουδή, με την οποία η κυβέρνηση, σπεύδει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, προς τις οργανώσεις των αλλοδαπών και τις διεθνείς ΜΚΟ, δεσμεύεις τις οποίες απέκρυψε προεκλογικά από τον Ελληνικό Λαό, υιοθετώντας ένα εμφανέστατα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο, το οποίο καταστρατηγεί και την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό, του Οκτώβριου του 2008, που αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών.
1.4. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η «άνεση»,με την οποία η κυβέρνηση εισάγει διατάξεις που παραβιάζουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της χώρας. «Το άρθρο 5 §2 του Συντάγματος, λέει ότι: «Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων ». Δεν λέει πουθενά , ότι αποκτούν πολιτικά δικαιώματα και ελληνική ιθαγένεια, όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια. Όλες οι εξουσίες υπάρχουν υπέρ του ελληνικού λαού και του ελληνικού Έθνους. Δεν υπάρχουν υπέρ των λαθρομεταναστών και των παιδιών τους.
1.5. Πιστεύουμε ότι ,το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, θα αυξήσει και θα πολλαπλασιάσει, την άφιξη των λαθρομεταναστών στη χώρα μας, διογκώνοντας, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, που ήδη έχει προκαλέσει, η μαζική άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών τα τελευταία χρόνια. Οι λαθρομετανάστες είναι ήδη πάρα πολλοί , και κάθε μέρα έρχονται περισσότεροι, συμπιέζοντας τους μισθούς, αυξάνοντας την ανεργία, και τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού Συστήματος. Η ανεξέλεγκτη εισβολή συνιστά απειλή για τη ζωή ημών και των παιδιών μας, καθώς εμφανίζονται νέα ή άγνωστα μέχρι τούδε νοσήματα ή ιοί, και επανεμφανίζονται ασθένειες που εθεωρούντο ως εκλιπούσες.(Όπως η φυματίωση).1.6. Η ιδιότητα του Έλληνα Πολίτη συνιστά ύψιστη εκδήλωση της συνέχειας του Έθνους και δεν μπορεί να απονέμεται αδιάκριτα σε πρόσωπα που είτε λόγω της κατάστασής τους (ακούσια) , είτε λόγω της βουλήσεώς τους (εκούσια), δεν εξασφαλίζουν ότι είναι ικανά να υπηρετήσουν το Έθνος.
ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
2.1. Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την εξίσωση και εξομοίωση των Ποντίων με τους λαθρομετανάστες και των Βορειοηπειρωτών με τους Αλβανούς, την οποία εισάγει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο της . Το θεωρούμε πλήρη εξευτελισμό, του ελληνικού Έθνους. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται οι Έλληνες παλιννοστούντες στην Πατρίδα, ως προκάλυμμα , για να παραχωρηθεί το δικαίωμα του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι στους λαθρομετανάστες.
2.2. Θεωρούμε ότι είναι απολύτως απαράδεκτο, να παραχωρείται η ελληνική ιθαγένεια, σε παιδιά αλλοδαπών, και να μετατρέπονται οι Έλληνες Ομογενείς ,σε μετανάστες. Ζητούμε την άμεση παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας, με πλήρη πολιτικά δικαιώματα, στους Ποντίους και τους Βορειοηπειρώτες , οι οποίοι είναι Έλληνες . Απαιτούμε την παροχή του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες Ομογενείς της Διασποράς.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
3.1.Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των λαθρομεταναστών. Τα παιδιά αυτά δεν είναι Έλληνες και δεν πρέπει να αποκτούν αδιάκριτα και ανεξέλεγκτα την Ελληνική Ιθαγένεια. Η ισχύουσα πρόβλεψη του προσφάτως τροποποιηθέντος Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που εξαρτά την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από όσους γεννώνται στην Ελλάδα, είτε από την μη κτήση με την γέννησή τους αλλοδαπής ιθαγένειας (αυτής των γονέων τους) είτε από το γεγονός ότι είναι άγνωστης ιθαγένειας είναι ήδη επαρκής και καλύπτει πλήρως κάθε περίπτωση και ανάγκη.
3.2.Τα παιδιά αυτά μπορούν ,εάν έχουν, τις απαραίτητες προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος, ( δεκαετή μόνιμη και νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα), να ζητήσουν την ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι τότε, όπως προβλέπει ο νόμος, μπορούν να έχουν το καθεστώς, του «επί μακρόν διαμένοντος».
3.3. Είμαστε αντίθετοι στην καταχρηστική και ανεξέλεγκτη παραχώρηση του καθεστώτος του «επί μακρόν διαμένοντος», προκειμένου να μη χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη μεταχρονολόγηση του προβλήματος, με στόχο την προσωρινή μόνο αναβολή των μαζικών και ανεξέλεγκτων ελληνοποιήσεων. Για την παραχώρηση της ιδιότητας του "επί μακρόν διαμένοντος", θα πρέπει η κάθε μια περίπτωση να κρίνεται προσωπικά και να συνεκτιμώνται κριτήρια.(επαγγελματική δραστηριότητα, παραβατικό παρελθόν κλπ,). Και φυσικά να παραχωρείται σε ποσοστό που δεν θα αλλοιώνει δραστικά την κοινωνική σύνθεση του τόπου διαμονής τους. Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε ποσοστό, τον μέσο όρο των 23 χωρών μελών της Ε.Ε. που δεν ήταν αποικιοκρατικές δυνάμεις. (Με εξαίρεση δηλαδή, της Γαλλίας , της Μεγάλης Βρετανίας, της Πορτογαλίας, και της Ισπανίας).
3.4. Είμαστε απολύτως αντίθετοι στην παραχώρηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, στα παιδιά των λαθρομεταναστών και στα παιδιά απροσδιορίστου εθνικότητας, διότι ανοίγει το δρόμο σε δεύτερο χρόνο, για την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας στους αγνώστου ταυτότητας, προέλευσης και ποινικού παρελθόντος γονείς τους. Διότι οι γονείς του «' Ελληνος», θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν την ιθαγένεια του παιδιού τους.
3.5. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει η αοριστία των διατάξεων το νομοσχέδιο που ενέκρινε η κυβέρνηση. Το κριτήριο της φοίτησης σε ελληνικό σχολείο είναι απολύτως απαράδεκτο. Η ελληνική ιθαγένεια δεν συνδέεται με το σχολείο. Στο μέλλον εκατοντάδες χιλιάδες νέοι θα εισέρχονται στη χώρα μας, ως απροσδιορίστου εθνικότητας, θα φοιτούν τρία χρόνια σε ελληνικό σχολείο, και θα αποκτούν αυτομάτως την «ελληνική ιθαγένεια».
3.6. Μας ανησυχεί και μας προβληματίζει το ότι δεν προβλέπονται λόγοι εξαιρέσεων από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου . Με τον τρόπο αυτό, τα «αλβανόπουλα», που συνελήφθησαν στα επεισόδια του Δεκεμβρίου, τα «αλβανόπουλα» που έκαιγαν την ελληνική σημαία , θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια. Τα «αλβανόπουλα», στα Καλύβια, που πηγαίνουν σε ελληνικό σχολείο, και μαχαίρωναν και απειλούσαν τους Έλληνες συμμαθητές τους, θα αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ
4.1.Είμαστε απολύτως αντίθετοι με την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στους παράνομους και παρανόμως νομιμοποιηθέντας ( λαθρο)μετανάστες. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται επίσημες μουσουλμανικές και μειονοτικές κοινότητες στην καρδιά όλων των ελληνικών πόλεων. Το επόμενο βήμα θα είναι η μουσουλμανοποίηση της γειτονιάς, η γκετοποίηση της καθημερινότητας, και η εκρηκτική εκδήλωση προβλημάτων "διαπολιτισμικής" συμβίωσης, μέσα στην απόλυτη ανομοιογένεια που δεν "νομιμοποιείται" με σχέδια νόμου τα οποία αποθρασύνουν τον εισβολέα.
4.2. Η παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες είναι απολύτως αντισυνταγματική. Το δικαίωμα ψήφου δεν είναι ατομικό δικαίωμα. Δεν παζαρεύεται με κανέναν. Δεν εκχωρείται ανεξέλεγκτα στον "φυτευτό" μουσουλμάνο εισβολέα.
4.3.Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι γηγενείς , ούτε Έλληνες ,για να δικαιούνται πολιτικών δικαιωμάτων, τα οποία τους στερήθηκαν. Έχουν πολιτικά δικαιώματα στην πατρίδα τους. Η παρουσία τους στη χώρα μας προέκυψε ξαφνικά, αναπάντεχα, πρόσφατα, και συνιστά πρόβλημα ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ, ΚΑΤΟΧΗΣ, και ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗΣ ΑΛΩΣΗΣ της Ελληνικής κοινωνίας.
4.4. Πιστεύουμε ότι, όλοι είμαστε ίσοι σαν άνθρωποι. Δεν είμαστε όμως ίσοι σαν πολίτες. Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα ψήφου στην Αλβανία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, και σε άλλες χώρες. Η παραχώρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, θα δημιουργήσει τεράστιους πολιτικούς κινδύνους, για την πατρίδα μας , και την εθνική ανεξαρτησία. Η εγγραφή των Αλβανών σε ειδικές εκλογικές καταστάσεις στην Ήπειρο, θα δημιουργήσει την πολιτική βάση, για την διεκδίκηση της Μεγάλης Αλβανίας. Η κυβέρνηση απερίσκεπτα δημιουργεί το ελληνικό Κόσσοβο. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.
4.5. Η εγγραφή των Αλβανών και χιλιάδων Ασιατών μουσουλμάνων σε ειδικές εκλογικές καταστάσεις στα νησιά του Αιγαίου, θα δημιουργήσει την πολιτική βάση για την απόσπαση των νησιών αυτών, με τη θέληση του πληθυσμού τους, από την Ελλάδα και την παραχώρησή τους στην Τουρκία. Η κυβέρνηση απερίσκεπτα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα. Η εγγραφή των λαθρομεταναστών σε ειδικές εκλογικές καταστάσειςστη Θράκη δημιουργεί τις πολιτικές προϋποθέσεις για την «Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης». Για λόγους ύψιστης εθνικής σημασίας επιβάλλεται όχι η νομιμοποίηση αλλά η απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.4.6. Ζητούμε να παραχωρηθεί το δικαίωμα ψήφου στις τοπικές εκλογές, στους μετανάστες από την Ε.Ε., με εξαίρεση των μεταναστών από την Βουλγαρία,. (Για τους δήμους και τις κοινότητες της βορείου Ελλάδος).
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
5.1 Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας των λαθρομεταναστών, επιτυγχάνεται με την εισαγωγή νομοθεσίας που τιμωρεί αυτούς που τους εκμεταλλεύονται, και όχι με την παραχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας, και του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ξαφνικά δεν έγιναν «ανθρωπιστές», οι τοκογλύφοι, οι εργολάβοι, οι τραπεζίτες, οι καναλάρχες , οι βιομήχανοι και οι μαφιόζοι, που εκμεταλλεύονται αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους και εμάς .
5.2. Για την αποτελεσματική προστασία των ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, απαιτούμε την άμεση ψήφιση από την ελληνική βουλή, ως εθνικού νόμου, της Οδηγίας που ψήφισε καταρχήν το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, για την ποινικοποίηση της εκμετάλλευσης από τους εργοδότες των λαθρομεταναστών. Απαιτούμε καί την άμεση εφαρμογή και των ισχυουσών διατάξεων που προβλέπουν την ποινικοποίηση της εκμετάλλευσης από τους εργοδότες των λαθρομεταναστών. (άρθρο 86 παρ. 4 του ν. 3386/2005).
ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
6.1. Η ιστορία απέδειξε ότι οι «πολυ-πολιτισμικές» κοινωνίες μπορούν να υπάρξουν ειρηνικώς, μόνο υπό συνθήκες αυταρχικών καθεστώτων.
6.2 . Η κυβέρνηση, χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού, προωθεί το πρότυπο μιας «Ανοιχτής Κοινωνίας», όπου δεν υπάρχει «κοινωνία», αλλά μόνον άτομα, δεν υπάρχουν τάξεις, έθνος, λαός, υπάρχει μόνο «πληθυσμός», δεν υπάρχουν συλλογικά δικαιώματα, αλλά μόνο ατομικά, και ατομικό δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Όπου δεν θα υπάρχει «πόλη», παρά μόνο «πολίτες».
-ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ-ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.ΕΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ.ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΣΕΙ ΒΙΑΙΩΣ.ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥΣ» ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΛΑΟΣ ΜΠΕΝΕΤΟΝ....

ΟΝΟΜ/ΜΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL, ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Καταστροφική για τα ευρωπαϊκά οπωροκηπευτικά η συμφωνία Ε.Ε. με Μαρόκο

Η νέα συμφωνία για την απελευθέρωση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Ε.Ε. και του Μαρόκου θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την ευρωπαϊκή παραγωγή φρούτων και λαχανικών, ιδιαίτερα για τις ντομάτες, προειδοποιούν οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις COPA και COGECA.
Όπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους, το πρόβλημα είναι ότι, σε αντίθεση με τους Μαροκινούς παραγωγούς, οι Ευρωπαίοι παραγωγοί οπωροκηπευτικών υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τα υψηλότερα πρότυπα παραγωγής στον κόσμο, όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, των συνθηκών εργασίας και την ασφάλεια των τροφίμων, κάτι που αυξάνει το κόστος παραγωγής. Σύμφωνα με τις δύο οργανώσεις, η εν λόγω συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα την ελευθέρωση του εμπορίου για όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς περιλαμβάνει σημαντικά αυξημένες ποσοστώσεις εισαγωγής, σε σύγκριση με την προηγούμενη συμφωνία, για έξι ευαίσθητα προϊόντα: ντομάτες, κολοκυθάκια,, σκόρδα, αγγούρια, κλημεντίνες και φράουλες. Όπως επισημαίνουν, πριν εξετάσει την αύξηση των ποσοστώσεων για τα ευαίσθητα προϊόντα που προέρχονται από το Μαρόκο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπρεπε να αξιολογήσει τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις αυτής της αύξησης και να θέσει αντισταθμιστικά μέτρα για τις παραδοσιακές περιοχές παραγωγής οπωροκηπευτικών της ΕΕ. Ο τομέας των οπωροκηπευτικών ήταν ήδη σε κατάσταση κρίσης τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Ο κύκλος εργασιών του τομέα σημείωσε θεαματική πτώση κατά 7,7% το 2009, ποσοστό που αντιστοιχεί σε απώλεια 5, 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από Μάρτιο και Απρίλη πληρώνει

Τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο υπολογίζεται να περιμένουν οι αγρότες της χώρας για την εξόφληση του υπολοίπου (40-60%) της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες σε ό,τι αφορά την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων παραπέμπουν στα μέσα Απριλίου.
Η εξισωτική αποζημίωση του 2009, αφορά δικαιούχους που έκαναν αιτήσεις μαζί με την ενιαία ενίσχυση (ΟΣΔΕ) το Μάιο του 2009.
Το ποσό της εξισωτικής ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ και θα χορηγείται ανά ζωική μονάδα. Το ανώτατο ποσό που μπορεί να εισπράξει ο κτηνοτρόφος είναι 5.000 ευρώ και αφορά 50 ζωικές μονάδες (6,5 αιγοπρόβατα = 1 ζωική μονάδα) δηλαδή περίπου 330 αιγοπρόβατα. Αυτό το ποσό θα εισπράξει ο κτηνοτρόφος και να έχει περισσότερα αιγοπρόβατα.

Πόσο αξίζει μια ζωή;

Άραγε θα υπάρξουν διαδηλώσεις και εκδηλώσεις μνήμης για την αδικοχαμένη γυναίκα που βρήκε φρικτό θάνατο στο κέντρο της Αθήνας. Όχι γιατί στην Ελλάδα έχουν αξία μόνο τα 17χρονα και μόνο όσοι πεθαίνουν στην πλατεία των Εξαρχείων. Οι "κακοί" δολοφόνοι είναι οι αστυνομικοί, οι "καλοί" δολοφόνοι είναι τα κλεφτρόνια, οι μετανάστες και οι ναρκομανείς.
Σύντομα θα ξεχαστεί ένα ακόμη αδικοχαμένο θύμα της καθημερινής εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.
Λυπάμαι για τον ηλικιακό ρατσισμό και την απίστετη υποκρισία που έχουν οι "δήθεν" προοδευτικοί της πατρίδας μου.
Πενήντα ευρώ ήταν η αξία της ζωής μιας 75χρονης γυναίκας για έναν αδίστακτο τσαντάκια, ο οποίος της επιτέθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας.
Η άτυχη Βασιλική Μπαλή από τα Καμίνια του Πειραιά, βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του άγνωστου ληστή, που προκειμένου να της αρπάξει την τσάντα με το ευτελές ποσό την έριξε στο έδαφος, στην οδό Αθηνάς, στην Ομόνοια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, χτυπώντας στο κράσπεδο του πεζοδρομίου.
Η ηλικιωμένη γυναίκα διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου όμως άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα του Σαββάτου.
Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού που έγινε φονιάς για 50 ευρώ, αλλά μέχρι χτες παρέμενε άφαντος.
Αρνητική πρωτιά για την Ήπειρο
Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η έκρηξη της εγκληματικότητας στη χώρα μας, όπως τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση την περασμένη εβδομάδα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σύμφωνα με τα επίσημα συγκριτικά στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που αφορούν στους 11 μήνες του 2008 και του 2009, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στα εγκλήματα που στρέφονται κατά του απλού πολίτη, όπως είναι οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες, οι κλοπές τροχοφόρων και οι διαρρήξεις.
Ωστόσο, εκεί που παρατηρείται η μεγάλη αύξηση είναι οι ληστείες και μάλιστα σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας, όπως είναι η Ηπειρος (185,71%), η Κεντρική Μακεδονία (111,76 %) και ακολουθούν η Δυτική Ελλάδα (83,33%), η Θεσσαλία (82,61%) και η Στερεά Ελλάδα (48,78%).
Εντυπωσιακή μείωση στις ληστείες παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία (-60%) και ακολουθούν η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (-37,50%) και οι Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (-3,ο3%). Στην Αττική παρατηρείται αύξηση στις ανθρωποκτονίες σε ποσοστό 15,79%, στις ληστείες κατά 42,79%, στις κλοπές τροχοφόρων κατά 10,84% και στις διαρρήξεις κατά 4,46%.
Στη Θεσσαλονίκη το 11μηνο του 2009 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008 παρατηρήθηκε μείωση στις ανθρωποκτονίες κατά 25%, αλλά αύξηση στις ληστείες (38,54%), στις κλοπές τροχοφόρων (6,11%) και στις διαρρήξεις (5,96%). Το δυσάρεστο είναι ότι, ενώ παρατηρείται αύξηση σε όλα τα αδικήματα της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας, οι εξιχνιάσεις παρουσιάζουν πτώση.

Οι ΗΠΑ τους ξέχασαν, η Ταϊλάνδη τους στέλνει πίσω ομαδικά

Ο στρατός της Ταϊλάνδης ξεκίνησε σήμερα να απελαύνει προς το Λαός περίπου 4.000 Χμονγκ, μία μειονότητα της νοτιοανατολικής Ασίας, που είχαν βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς, πολλοί για περισσότερα από 30 χρόνια, δήλωσε εκπρόωπος Τύπου του στρατού της Ταϊλάνδης.
Οι δυνάμεις του στρατού της Ταϊλάνδης είχαν κινητοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον καταυλισμό Χουάι Ναμ Κάο, στην επαρχία Πετσχαμπούν, περίπου 280 νοτιοανατολιά της Μπανγκόκ, για αυτή την επιχείρηση που έχει καταδικάσει η διεθνής κοινότητα.
Περίπου 100 λεωφορεία θα μεταφέρουν τους Χμονγκ στο Λάος.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η αμερικανική κυβέρνηση και η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (UNHCR) έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για αυτή την απέλαση.
Η μειονότητα των Χμονγκ, που ζούσε στη βόρεια ορεινή επαρχία του Λάος για αιώνες, χρησιμοποιήθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις στον «μυστικό τους πόλεμο» κατά των κομμουνιστικών δυνάμεων του Λάος.
Το 2003 οι ΗΠΑ δέχθηκαν να υποδεχθούν 14.000 Χμονγκ που ζούσαν στη νοτιοανατολική Ταϊλάνδη, ενώ από τότε περισσότεροι από 8.000 Χμονγκ ζήτησαν καταφύγιο στην Ταϊλάνδη. Συγκεντρώθηκαν στον καταυλισμό Χουάι Ναμ Κάο.
Περίπου 3.000 πρόσφυγες επέστρεψαν στο Λάος το 2008-2009. Σύμφωνα με διμερή συμφωνία με το Λάος οι υπόλοιποι 4.000 πρέπει να επαναπατριστούν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Αν μπορεί ένα φτωχό σαν την Ταϊλάνδη κράτος να κάνει μαζικές απελάσεις ας προβληματιστούν κάποιοι και στην χώρα μας. Αν συνεχίσουν οι πολιτικοί που μας κυβερνούν την πολιτική.... ανοικτών συνόρων τότε αναμένεται να έχουμε κοινωνικές εκρήξεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ερευνάται η πολύνεκρη τραγωδία

Στη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του τραγικού συμβάντος στο ελληνικό φορτηγό πλοίο «Aegean Wind», που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Έλληνες και έξι Φιλιππινέζους ναυτικούς, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον, στρέφει την προσοχή της η ελληνική κυβέρνηση.
Στο πλοίο, το οποίο έπλεε ξημερώματα Χριστουγέννων στα ανοικτά της Βενεζουέλας έχοντας αποπλεύσει από το λιμένα Ponta Do Ubu Βραζιλίας, με προορισμό το λιμένα Χιούστον ΗΠΑ, έμφορτο με σιδηρομετάλλευμα, με πλήρωμα 24 άτομα, εκ των οποίων εννέα Ελληνες, ξέσπασε πυρκαγιά, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στους χώρους ενδιαίτησης.
Από τη πρώτη στιγμή που στάλθηκε το σήμα κινδύνου στο Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης στην Ελλάδα, από τον πλοίαρχο του «Aegean Wind», αναφέρθηκε ότι αγνοούνται εννέα ναυτικοί, τρεις εκ των οποίων Ελληνες. Οι σοροί των εννέα ναυτικών βρέθηκαν το Σάββατο, αφού πρώτα κατασβέστηκε η πυρκαγιά.
Το πλοίο κατευθύνεται προς το Κουρακάο στις Ολλανδικές Αντίλλες με ρυμουλκό και αναμένεται να φτάσει σήμερα το μεσημέρι. Παράλληλα για το Κουρακάο ταξιδεύουν ένας ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού με βοηθό εξειδικευμένο σε θέματα πυρασφάλειας τεχνικό αξιωματικό, προκειμένου να διενεργήσουν σχετική έρευνα, για την εξακρίβωση των αιτιών και συνθηκών του ατυχήματος, αναζητώντας, παράλληλα, τη συνεργασία και συνδρομή των αρμοδίων Αρχών της Βενεζουέλας και των Φιλιππίνων, χώρας της οποίας την υπηκοότητα έφεραν έξι εκ των θανόντων ναυτικών. Στις έρευνες αναμένεται να συμμετάσχουν και οι επιθεωρητές του αμερικανικού νηογνώμονα ABS, στην κλάση του οποίου είναι εγγεγραμμένο το πλοίο.
«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν. Τα αίτια και οι συνθήκες του θα διερευνηθούν σε βάθος, με πρωταρχικό σκοπό τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου κριθεί αναγκαίο για αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον», επεσήμανε σε δηλώσεις της η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
Επίσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές της Βενεζουέλας, θα διερευνήσουν άμεσα τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό συμβάν.
Το χρονικό
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, έλαβε κλήση κινδύνου, κατόπιν εκδήλωσης πυρκαγιάς στο φορτηγό πλοίο «Aegean Wind» της διαχειρίστριας εταιρείας Atlantic Bulk Carriers το οποίο έπλεε 123 ν.μ. βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας, με πλήρωμα 24 ναυτικούς, εκ των οποίων εννέα Έλληνες, έχοντας αποπλεύσει από το λιμένα Ponta Do Ubu Βραζιλίας, με προορισμό το λιμένα Χιούστον ΗΠΑ, έμφορτο με σιδηρομετάλλευμα.
Άμεσα το προσωπικό του ΕΚΣΕΔ / Λ.Σ. επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές της Βενεζουέλας για τη διαχείριση του συμβάντος, ενώ επιπλέον, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού, ενημερώθηκαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Τ. Κατσέλη, καθώς και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, οι οποίοι μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου, όπου πληροφορήθηκαν τις τελευταίες εξελίξεις, δίνοντας σχετικές εντολές και οδηγίες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.
Στις 10.45 το πρωί, στην περιοχή του συμβάντος, κατέφθασε το παραπλέον πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Amstelborg» σημαίας Ολλανδίας, το οποίο είχε αποπλεύσει από Μεξικό για Βραζιλία, έμφορτο με εμπορευματοκιβώτια, διαπιστώνοντας ότι η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί στο χώρο ενδιαίτησης του «Aegean Wind». O πλοίαρχος του οποίου δήλωσε ότι αγνοούντο εννέα ναυτικοί, εκ των οποίων τρεις Έλληνες. Λίγο αργότερα, στο σημείο κατέφθασαν ένα ελικόπτερο, ένα υδροπλάνο και ένα περιπολικό σκάφος της Aκτοφυλακής της Βενεζουέλας, καθώς και παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη, που διενήργησαν έρευνα της ευρύτερης περιοχής, προς εντοπισμό τυχόν ναυαγών στη θάλασσα.
Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, δύο Ελληνες ναυτικοί, ηλικίας 55 και 22 ετών, ναυτολογημένοι ως Β΄ μηχανικός και δόκιμος καταστρώματος, αντίστοιχα, και δύο αλλοδαποί ναυτικοί μέλη πληρώματος του πλοίου, τραυματίστηκαν ελαφρώς. Και οι τέσσερις καθώς και η 20χρονη Ελληνίδα δόκιμος καταστρώματος του πλοίου, παρελήφθησαν ασφαλώς από το ελικόπτερο και μεταφέρθηκαν στο νησί Margarita της Βενεζουέλας, όπου διεπιστώθη ότι ο 55χρονος έφερε εγκαύματα στις παλάμες και ο 22χρονος είχε υποστεί κάταγμα αριστερού καρπού, ενώ και οι υπόλοιποι τρεις ναυτικοί δεν αντιμετώπιζαν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.
Στις 19.40, με τη συνδρομή του πληρώματος του «Amstelborg», κατέστη δυνατή η κατάσβεση της πυρκαγιάς και ακολούθησε έλεγχος των εσωτερικών χώρων του πλοίου. Στις 10 το βράδυ το πλήρωμα του «Aegean Wind» εντόπισε νεκρούς δύο ναυτικούς, χωρίς, αρχικά, να καταστεί δυνατή η ανάσυρση και αναγνώρισή τους, λόγω του πυκνού καπνού και των υψηλών θερμοκρασιών, κάτι που έγινε περί ώρα 00.25 όταν και διεπιστώθη ότι επρόκειτο για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 23 ετών, αντίστοιχα.
Στις 03.20, ξημερώματα Σαββάτου, κατά τη διάρκεια νέας έρευνας από το πλήρωμα, εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι Έλληνες ναυτικοί και συγκεκριμένα ο 23χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 52χρονος Γ΄ μηχανικός και ο 55χρονος ηλεκτρολόγος του πλοίου, ενώ περί ώρα 06.50 εντοπίστηκε, επίσης νεκρός, 31χρονος αλλοδαπός ναυτικός.
Σαράντα λεπτά αργότερα, στην περιοχή κατέφθασε το Ρ/Κ «LONDON» σημαίας Ολλανδίας και με τη συνδρομή του πληρώματός του, πραγματοποιήθηκε νέα έρευνα των εσωτερικών χώρων του πλοίου, στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν νεκροί οι τρεις εναπομείναντες αλλοδαποί αγνοούμενοι ναυτικοί, ηλικίας 44, 42 και 24 ετών αντίστοιχα.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, ενημέρωσε τους συγγενείς των θανόντων για τις εξελίξεις και ανέλαβε τις απαιτούμενες ενέργειες για τη μεταφορά των σορών και τον επαναπατρισμό των ναυτικών. Το πλοίο ρυμουλκείται από το ρυμουλκό «London» και αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να έχει δέσει σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο Κουρακάο.

Τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής σε παράδρομο της Συγγρού, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Ασφαλιστικής. Πρόκειται για βομβιστική επίθεση με ωρολογιακό μηχανισμό, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε απογευματινή εφημερίδα.Από την ισχυρότατη έκρηξη, που έγινε αισθητή ακόμη και σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, υπέστησαν ζημίες αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα κοντά στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ευτυχώς, από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς η αστυνομία απέκλεισε το σημείο αμέσως μόλις έγινε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Την ώρα της επίθεσης, υπήρχε κόσμος σε παρακείμενο εμπορικό κέντρο, όπου στεγάζονται κινηματογραφικές αίθουσες.
Από το ισχυρό ωστικό κύμα, προκλήθηκαν ζημιές ακόμη και στο κτίριο τράπεζας που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά της Λ. Συγγρού.
Τα υπολείμματα του μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και εξετάζονται.

Αν δεν υπήρχαν και οι γείτονες τότε….

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε τελικά ο πιστολέρο με το τζιπ, που είχε πυροβολήσει και τραυματίσει 5 πολίτες, σε διάστημα 3 ημερών. Πρόκειται για 31χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του, στα Σεπόλια.
Η δημοσιότητα του θέματος έφερε όμως στην ΕΛ.ΑΣ. έναν απρόσμενο σύμμαχο. Εκατοντάδες πολίτες τηλεφώνησαν στην Αστυνομία από την προηγούμενη Τρίτη και ενημέρωναν για τζιπ που ταίριαζε με την περιγραφή του οχήματος που χρησιμοποιούσε ο μανιακός. Το πρωί του Σαββάτου, η Αστυνομία δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τα Σεπόλια, από κάτοικο της οδού Οιδίποδος. Ο πολίτης ανέφερε στην Αστυνομία πως ένας γείτονάς του ταξιτζής είχε ένα Jeep Cherokee, ενώ τις ημέρες και τις ώρες των επιθέσεων είχε αφήσει το ταξί και χρησιμοποιούσε το τζιπ. Οι αστυνομικοί πήγαν στα Σεπόλια, βρήκαν το όχημα το οποίο ταίριαζε με αυτό που είχε καταγραφεί στην κάμερα και περίμεναν τον ιδιοκτήτη του.

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από τη Δευτέρα (28/12/) στις δώδεκα το μεσημέρι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, οι οποίοι έχουν δώσει ραντεβού έξω από την γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», με αφορμή την ανακοίνωση των τιμών για την τρέχουσα γαλακτοκομική περίοδο.
Η διοίκηση της βιομηχανίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε να μείνουν καθηλωμένες στα περυσινά επίπεδα οι τιμές στο πρόβειο και το γίδινο γάλα και να μειωθεί κατά τρία λεπτά το κιλό η τιμή στο αγελαδινό.
Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής, ο οποίος βλέπει το εισόδημά του να συρρικνώνεται και να απειλείται η επιβίωσή του.
Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ξεκινά κινητοποιήσεις στις δώδεκα το μεσημέρι και έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους βουλευτές του Νομού, στο Νομάρχη, τους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων να παραστούν έξω από τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας.
Πάντως το κλίμα στους κτηνοτρόφους και γαλακτοπαραγωγούς ήταν ταραγμένο ήδη εδώ και καιρό λόγω της πρωτοφανούς καθυστέρησης ανακοίνωσης της τιμής του γάλακτος από τη «Δωδώνη» και τώρα φαίνεται να οδεύει προς κορύφωση.
Εκτός από τις νέες τιμές του γάλακτος που «αγνοούνται» σπάζοντας κάθε ρεκόρ καθυστέρησης τα τελευταία χρόνια, σε «κίνδυνο» μπαίνει και η πρόσθετη ενίσχυση από το μοίρασμα της εκκαθάρισης της «Δωδώνης», καθώς η εταιρία δεν έχει ακόμη πρόεδρο για να συνεδριάσει και να πάρει τη σχετική απόφαση. Εάν η εκκαθάριση πάει για το 2010 θα είναι πολύ μικρότερη, καθώς θα φορολογηθεί περισσότερο, καθώς θα έχει περάσει αναγκαστικά στα κέρδη της γαλακτοβιομηχανίας.
Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Δημήτρης Παλαιοθόδωρος, αναλαμβάνει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, νέος Πρόεδρος στην γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Ο κ. Παλαιοθόδωρος είχε διατελέσει πρόεδρος στο ΕΛΚΕΠΑ, ενώ είχε εκλεγεί και βουλευτής Ζακύνθου.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες

Μαθήματα χρειάζονται κάποιοι υπουργοί στο να μην δέχονται δώρα από αγνώστους. Θυμάστε τι συμβούλευαν οι μαμάδες τα παιδιά τους, μην παίρνεις δωράκια ποτέ από αγνώστους, έτσι πρέπει και οι υπουργοί να ακολουθήσουν τις συμβουλές της μαμάς....
Μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» θα υποβάλει ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, ενώ και ο Δημήτρης Ρέππας θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαιώμα. Αφορμή, το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας με τον τίτλο «Δύο στους τρεις υπουργούς άρχισαν τα δωράκια».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δημοσιογράφος της εφημερίδας επικοινώνησε με τα γραφεία όλων των υπουργών και υφυπουργών, προσποιούμενος τον υπεύθυνο marketing εταιρείας ηλεκτρονικών, λέγοντας πως θέλει να στείλει ως δώρο ένα laptop.
Πάντα κατά το δημοσίευμα, δέχτηκαν το «δώρο» οι γραμματείς των κ.κ. Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Κατσέλη, Γερουλάνου, Πεταλωτή, Παμπούκη, Γκερέκου, Χρυσοχοϊδη, Μπόλαρη, Μωραϊτη, Σηφουνάκη, Κατσιφάρα, Λοβέρδου, Ρέππα, Κουβέλη, Βούγια, Γεννηματά, Σαχινίδη, Χριστοφιλοπούλου, Τζάκρη και Μπεγλίτη.
Το «δώρο» αρνήθηκαν οι γραμματείς των κ.κ. Πάγκαλου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Μπιρμπίλη, Ξενογιαννακοπούλου, Καστανίδη, Καρχιμάκη, Αρναουτάκη, Μανιάτη, Πανάρετου, Μαγκριώτη, Κουτρουμάνη, Δρούτσα και Μπατζελή.
Οι συντάκτες της εφημερίδας υποσχέθηκαν ότι την Πρωτοχρονιά θα στείλουν καφετέριες στους υπουργούς.
Δύο 25χρονα παιδιά, η Ελένη Καραθάνου και ο Βασίλης Γούλας, συντάκτες της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έκαναν ρόμπα μια ντουζίνα υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Οι ίδιοι δημοσιογράφοι, το 2007 είχαν προσφέρει Rolex στα λιγούρια της κυβέρνησης Καραμανλή.

24 Δεκ 2009

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ λέει ο καθηγητής Γ. Πιπερόπουλος

Αναφορικά με την πρότασή κάποιων blogs για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με θέμα τους λαθρομετανάστες και την λαθρομετανάστευση θέλω να τους συγχαρώ και να επικροτήσω την πρόταση.
Αναμφίβολα η φτώχεια... η οποία μαστίζει σχεδόν τα μισό πληθυσμό της ανθρωπότητας των 6 και πλέον δισεκατομμυρίων ατόμων ( σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούνε με λιγότερο από 40 ευρώ τον μήνα) γίνεται ΚΙΝΗΤΡΟ για την αναζήτηση ενός καλύτερου αύριο σε κάποια από τις αναπτυγμένες όπως και τις αναπτυσσόμενες χώρες. Ο έλεγχος εκείνων που προσπαθούν (και συχνά πετυχαίνουν) να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας έπρεπε να θεωρείται "εκ των ων ουκ άνευ" (ή όπως το θέλει λατινιστί η διεθνής κοινότητα sine qua non...) ΔΕΝ αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο έλλειψης ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ η απαγόρευση όπως και η επιστροφή στην γείτονα Τουρκία εκείνων που εισήλθαν παράνομα στην ΕΛΛΑΔΑ καθότι η συνεχής ροή θα έχει ως νομοτελειακή κατάληξη το Ελληνικό Κράτος να γίνει ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ απέναντι στους δικούς τους πολίτες. Μελετώντας τους περισσότερους από 800,000 συμπατριώτες μας που πήγαν να δουλέψουν στην Ευρώπη και κυρίαρχα στην τότε Δυτική Γερμανία στην Διδακτορική μου διατριβή το 1970 "zur problematik der griechischen arbeitnehmer in der Bundesrepublik Deutschland" διαπίστωσα ότι είχαν υποστεί από τις Ελληνο - Γερμανικές Επιτροπές που λειτουργούσαν στην Ελλάδα ΠΟΛΛΟΥΣ εξονυχιστικούς ελέγχους για θέματα υγείας και ΓΝΩΡΙΖΑΝ επακριβώς οι Γερμανικές Αρχές που θα εργαζόταν ο καθένας και η καθεμιά τους και ποια ακριβώς ήταν η διεύθυνση κατοικίας τους στην Γερμανία. Πώς να τολμήσει να περάσει τα τότε σύνορα της Δυτικής Γερμανίας ένας ή περισσότεροι λαθραίοι Έλληνες, Γιουγκοσλάβοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και. Φυσικά…Τούρκοι;Βέβαια στο "ξέφραγο αμπέλι" που μοιάζει να είναι εδώ και μερικές δεκαετίες η Ελλάδα πώς να περιμένει κανείς κάτι τέτοιο ιδιαίτερα μάλιστα όταν κάθε ώρα του 24ωρου οι Τούρκοι δουλέμποροι ξεφορτώνουν το ανθρώπινο (σαφώς ταλαιπωρημένο) φορτίο τους σε κάποιο ελληνικό νησί... Το "παραμύθι" των ταλαιπωρημένων και οικονομικά "πάμφτωχων" λαθρομεταναστών από Πακιστάν και Αφγανιστάν είναι πολύ ΔΥΣΚΟΛΟΧΩΝΕΥΤΟ όταν γνωρίζει κανείς ότι σε εκείνες τις χώρες το μηνιάτικο είναι της τάξης των 30 ευρώ αλλά κάθε άτομο πληρώνει στους Τούρκους δουλεμπόρους 2 και 3 χιλιάδες ευρώ (εάν κάποιος διαθέτει τόσα χρήματα ΓΙΑΤΙ να έρθει με τόσες ταλαιπωρίες και με αμφίβολη έκβαση της προσπάθειάς του στην Ελλάδα?) Είναι - σε αναλογία λογικής και οικονομικής φύσεως - σαν να είχα βρει εγώ γράφοντας την διδακτορική μου διατριβή ότι στις δεκαετίες του 195ο, 1960 και λιγότερο του 1970 οι Έλληνες αφήνανε τις βίλλες τους στο Πανόραμα ή τη Γλυφάδα, δεν τους ήταν αρκετά τα 70 ή 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και γινόντουσαν μετανάστες (gastarbeiter) στη Δυτική Γερμανία ζώντας με άλλους 3,4 ή και 5 στο ίδιο δωμάτιο για να εισπράξουνε....χίλια ευρώ το μήνα!!!! Υπάρχουν λοιπόν και ΑΔΙΕΡΕΥΝΗΤΕΣ και ΔΥΣΝΟΗΤΕΣ διαστάσεις στο θέμα των λαθρομεταναστών... Σε ότι αφορά το δημοψήφισμα που έγινε πρόσφατα στην ΕΛΒΕΤΙΑ αποδείχτηκε πρακτικά ότι ξεπεράσανε πολλοί δημοσιογράφοι «στα γρήγορα» το ΚΡΙΣΙΜΟ σημείο αναφοράς που ήταν η ουσία του Δημοψηφίσματος δηλαδή η ανέγερση μουσουλμανικών τεμενών και μιναρέδων για τους περίπου 400,000 νόμιμους μουσουλμάνους μετανάστες που φιλοξενούνται εκεί... ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ έγινε για ΠΡΩΤΗ φορά στον 21ο αιώνα στην Ελλάδα στις 29 Νοεμβρίου 2009 για επιλογή Προέδρου της Ν.Δ. όπου διαπιστώθηκε (να μου επιτραπεί η μεταφορά και απόδοση στη νεοελληνική του Βιβλικού αποφθέγματος ότι τελικά ήταν «άλλες οι επιθυμίες των…ΚΥΡΙΩΝ και άλλα πρόσταξε ο ΛΑΟΣ!») Προσωπικά λέω ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ από έναν λαό που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ αλλά λαός με πλούσια εμπειρία και ως χώρα ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ και ως χώρα ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ... Ως γιος Πόντιου Πατέρα και Θρακιώτισας Μικρασιάτισας Μητέρας που πέρασα τη μισή ζωή μου σε Αμερική και Ευρώπη έχω το δικαίωμα να δηλώνω γνώστης και της τραγικότητας της προσφυγιάς και της οδύνης της μοναξιάς της μετανάστευσης... ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ που ΤΡΟΜΑΖΕΙ τους πολιτικούς μας ΠΡΕΠΕΙ να γίνει το συντομότερο δυνατόν!...
Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοκρατική λύση


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΡΑ

Στην χώρα που γέννησε την Εκκλησία του Δήμου, οι αποφάσεις που αφορούν τον Λαό πρέπει να παίρνονται από τον Λαό.

Όταν συμφερεί τα blogs ειναι καλά, όταν όχι τα κυνηγάνε

Διώκτης των blogs μας προέκυψε και ο Π. Γερουλάνος. Μα καλά κυβερνά χωρίς να γνωρίζει το ελληνικό σύνταγμα; Ο λαός πληρώνει και πρέπει να γνωρίζει που πάνε τα χρήματά του.
Πριν από λίγο μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε "παράνομη"(!!!) την ανάρτηση στο διαδίκτυο της μισθολογικής κατάσταση εργαζομένων στην ΕΡΤ, επικαλούμενος το νόμο περί προσωπικών δεδομένων. Μέχρι τώρα εμείς γνωρίζαμε ότι αποφάσεις για τέτοιους είδους θέματα παίρνει μόνο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Τώρα... προέκυψε όμως "δικαστική" απόφαση από την πολιτική ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου. Καταλαβαίνουμε την αγωνία του υπουργού να προστατεύσει τους πλουσιοπάροχα αμοιβόμενους της ΕΡΤ, θα πρέπει όμως να γνωρίζει ότι οι μισθοί στη δημόσια τηλεόραση δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο. Ειδικά αυτοί που είναι προκλητικοί και πρέπει να γίνονται γνωστοί στον Έλληνα φορολογούμενο που πληρώνει μέσω της ΔΕΗ την κρατική τηλεόραση...

23 Δεκ 2009

Τον σκότωσε με G3 και τον πέταξε στο βόθρο

Τις πτυχές μιας εν ψυχρώ δολοφονίας που αναστάτωσε τα ξημερώματα τη Λέσβο ερευνούν οι αξιωματικοί της τοπικής Ασφάλειας, που έχουν συλλάβει τον δράστη ο οποίος εκτέλεσε με πολεμικό όπλο έναν κάτοικο της περιοχής και πέταξε το πτώμα του σε… βόθρο.
Το έγκλημα έγινε στις 3.30 τα ξημερώματα, έξω από μπαρ που βρίσκεται στην Καλλονή στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Καλλονή με τα Παράκοιλα Λέσβου . Ο δολοφόνος έφτασε με μοτοσικλέτα έξω από το κατάστημα και καραδοκούσε οπλισμένος με ένα πολεμικό αυτόματο τύπου G3!
Μόλις είδε τον στόχο του -έναν 38χρονο κάτοικο της περιοχής- να βγαίνει από το μπαρ, τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. Όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν νεκρός, έσυρε τη σορό του και την πέταξε μέσα σε έναν κοντινό βόθρο! Ωστόσο, οι θαμώνες του μπαρ που άκουσαν τους πυροβολισμούς κάλεσαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας έφτασαν εγκαίρως στην περιοχή και συνέλαβαν τον δράστη πριν απομακρυνθεί.
Ο δολοφόνος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλλοδαπός, κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και ανακρίνεται για να αποκαλύψει τα κίνητρα του εγκλήματος, αλλά και της συμπεριφοράς του στη σορό του θύματος.
Ρε μάγκες το G3 που το βρήκε; Που καταντήσατε αυτόν τον τόπο.