24 Ιαν 2008

Ερωτισμός ή θαυμασμός;

Μιλάω σαν άντρας και όταν βλέπω ένα γυμνό όμορφο γυναικείο κορμί μου προξενεί θαυμασμό. Το ίδιο πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί και σε μια γυναίκα. Ο θαυμασμός όμως δεν σημαίνει και ερωτισμός. Δεν αρκεί να γδυθεί μια γυναίκα για να γίνει αισθησιακή. Χρειάζεται και κάτι παραπάνω. Μια χαλαρή κίνηση στο περπάτημα, ένα χαμόγελο ξενοιασιάς, μια ματιά με νόημα, ένα άγγιγμα….για να γίνει σεξουαλική.

Από μικρός έκανα γυμνισμό το καλοκαίρι στη θάλασσα και ξέρω πολύ καλά το γυμνό σώμα. Αργότερα γνώρισα και έζησα σε ισλαμικά κράτη, όπου οι γυναίκες καλύπτονται ολόκληρες με υφάσματα. Και εκεί υπήρχε ένας έντονος αισθησιασμός στη γυναίκα που φαινότανε στα μάτια της.

Διαβάζοντας έμαθα για το εκπαιδευτικό σύστημα των αρχαίων Σπαρτιατών. Είχε τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του. Από τα θετικά αυτού του συστήματος ήταν ότι η Πολιτεία αναλάμβανε εξ΄ ολοκλήρου την εκπαίδευση και την διατροφή των παιδιών. Αλλά αυτό που ήταν επαναστατικό, ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα, ήταν η ταυτόχρονη άθληση των αγοριών και κοριτσιών στους ίδιους χώρους με γυμνά κορμιά. Εκεί θα υπήρχε θαυμασμός για τα γυμνά κορμιά, αλλά όχι απαραίτητα σεξουαλικότητα. Στην αρχαία Ελλάδα αυτός ο θαυμασμός αποτυπωνόταν και στα γυμνά αγάλματα των θεών.

Το ερωτικό αισθησιακό κορμί δεν γεννιέται, χρειάζεται να το καλλιεργήσει και ο άντρας και η γυναίκα. Ο άντρας δεν αρκεί να γυμνάζει το κορμί του και να το φουσκώνει, πρέπει να ανακαλύψει ένα κώδικα συμπεριφοράς. Από την πλευρά της η γυναίκα δεν αρκεί να αφαιρεί το ύφασμα που φορά, πρέπει να εκπέμπει στο πέρασμά της την ερωτική αύρα. Καλλιεργώντας ο καθένας τον δικό του ερωτισμό αρχίζει να ανακαλύπτει και τον ερωτισμό των άλλων γύρω του. Έτσι μαθαίνει να απελευθερώνει αλλά και να μαγνητίζει.

Μια φορά είδα μια θαυμάσια φωτογραφία με μια γυναίκα μοντέλο. Δεν ήταν το μοντέλο που ήταν αισθησιακό αλλά η σκέψη του φωτογράφου. Το ανακάλυψα όταν συνάντησα την κοπέλα και μετά από 10 λεπτά έβλεπα συνέχεια το ρολόι μου. Η κοινωνία μας χρειάζεται περισσότερο ερωτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: